Общинският съвет на Русе даде предварително съгласие общината да продаде

...
Общинският съвет на Русе даде предварително съгласие общината да продаде
Коментари Харесай

Страхотна новина за голяма инвестиция в Русе

Общинският съвет на Русе даде авансово единодушие общината да продаде без търг или конкурс летището край града на „ Еонметал България “. Предложението бе признато с 30 гласа „ за “, 3 „ срещу “ и 14 „ въздържал се “, оповестява tvn.bg.

Условието за подписване на финален контракт за продажбата е на компанията да бъде публикуван документ за вложения клас “А” от министъра на стопанската система на България в период до шест месеца. Ако това стане факт, ще се пристъпи към продажба на парцела по цена, избрана от общината.

По думите на кмета Пенчо Милков, с решението нито се трансферира благосъстоятелност, нито общината се обвързва по някакъв метод. Единствено се дава опция на тази компания да кандидатства за вложител клас “А”.

“Ще защитим ползите на общината, ще отделим и средства за вероятно връщане на парцела в наша благосъстоятелност, в случай че до несъмнено време компанията не реализира това, което предлага”, сподели Милков пред общинските съветници.

Публично оповестените планове на сдружението са на територията на летището да бъде построен логистичен парк, както и нова писта с дължина от 3050 метра, на която ще е допустимо да кацат до междинен клас самолети.

„ Еонметал България “ нашумя в общественото пространство през лятото на 2019 година, когато съобщи инвеститорски планове за създаване на втори Дунав мост при Русе, за изграждане на автомагистралата Русе – В. Търново и за прокопаване на тунела под Шипка.

Справка в АПИС демонстрира, че „ Еонметал България “, българското сдружение на малайзийска компания Eonmetall Group Berhad, е записана в Русе през август 2019 година. От справката излиза наяве, че офисът и се намира в постройката на бул. „ Липник “ 123. Уставният капитал от 2000 лв. е импортиран в края на декември предходната година.

В предмета на активност са разказани разнородни действия, сред които промяна и реорганизация на пътища, автомагистрали, високо строителство, работа с битови, индустриални и рискови боклуци, търговия с недвижими парцели. Проучване, планиране и създаване на инфраструктурни обекти, мостове, жп линии, автомагистрали, летища и пристанища.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР