Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева

...
Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева
Коментари Харесай

Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева кредит за стадионите на Ботев и Локомотив

Общинският съвет на Пловдив утвърди тегленото на 24 милиона лв. заем за строителството на стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив ". С 35 гласа " за ", 7 " срещу " и 6 " въздържал се " съглашението с " Уникредит Булбанк " АД за заема беше признато. За двете спортни уреди ще бъдат отпуснати по 12 милиона лв., оповестява Българска телеграфна агенция.

Заместник-кметът по финансите Величко Родопски съобщи, че договорът за строителството на стадион " Христо Ботев " е на обща стойност 53 милиона лв. с Данък добавена стойност. Община Пловдив е получила уверението на строителя, че новите 12 милиона лв., отпуснати за оборудването, ще бъдат задоволителни стадионът да бъде приключен във тип, който ще му разреши да бъде въведен в употреба и на него да се играят публични мачове през март следващата година. Родопски добави, че към месец септември тази година за " Колежа " са изразходвани 17 741 722 лв..

За стадион " Локомотив " пък досега за усвоени 4 701 838 лв.. Заместник-кметът по финансите изрази убеденост, че новите средства, които ще бъдат отпуснати за оборудването в парк " Лаута ", също ще бъдат задоволителни, с цел да може стадионът да бъде приключен в повсеместен тип. Родопски посочи, че това евентуално ще се случи най-рано след една година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР