Общинският съвет на Ню Йорк прие решение за забрана на

...
Общинският съвет на Ню Йорк прие решение за забрана на
Коментари Харесай

Ню Йорк ще забрани продажбата на гъши дроб заради жестокото угояване на птиците

Общинският съвет на Ню Йорк одобри решение за възбрана на продажбите на гъши дроб, предадоха международните организации. Забраната влиза в действие през 2022 година

Считано от края на октомври 2022 година, т.е. три години след утвърждението на възбраната, ще бъде неразрешено на всички магазини за хранителни артикули да продават гъши дроб, а на заведенията ще бъде неразрешено да го сервират. На нарушителите ще се постанова санкция сред 500 и 2000 $, която може да бъде подновявана всеки ден.

Така Ню Йорк се причислява към щата Калифорния, където продажбата на гъши дроб е неразрешена от януари, макар че поради това решение към момента се води правосъдна борба.

В възбраната, утвърдена от общинския съвет на Ню Йорк, се споделя, че тя е в действие за артикули, добити от угояването на животни - процедура, подложена на критика както от националните избраници, по този начин и от редица организации за отбрана на животните, които настояват, че животните страдат от угояването.

Мярката ще засегне с изключение на магазините и заведенията за хранене, по този начин и два огромни производителя, открили се северно от Ню Йорк - " Хъдзън Вали Фоа Гра " и " Ла Бел Фарм ", както и френските производители./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР