Общинският съвет на Кубрат е свикан на извънредно заседание днес

...
Общинският съвет на Кубрат е свикан на извънредно заседание днес
Коментари Харесай

Кубрат излиза от кризата с водата със споразумение или заем

Общинският съвет на Кубрат е призован на изключително съвещание през днешния ден поради спряното подаване на електрически ток от „ Енерго-Про Продажби “ към административната постройка на ВиК „ Меден бунар “ в града. Предупреждението на енергийното сдружение е, че през днешния ден ще спре токът и на всички водоснабдителни оборудване на „ Меден бунар “ поради необслужвани отговорности, надхвърлящи 3 млн. лева
Две са точките, включени в дневния ред, и техен вносител е ръководителят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров . Едната е за приемане на спогодителен протокол по отношение на насъбрани отговорности за употребявана електрическа сила на ВиК „ Меден бунар “ към „ Енерго-Про Продажби “. По втора точка съветниците би трябвало да гласоподават вдишване на нов общински дълг под формата на контракт за общински заем , с който да бъдат погасени отговорностите на общинското ВиК към „ Енерго Про Продажби “.
На постоянната сесия от 7 декември общинските съветници на Кубрат не одобриха препоръчаното от енергийния оператор съглашение и вследствие на това се стигна до се стигна до прекъсване на електрическото зареждане в административната постройка на „ Меден бунар “. Днес е крайният период да се реализира съглашение за издължаване на неплатените сметки за ток. В противоположен случай без вода ще останат жителите на Кубрат и на още 17 обитаеми места.
Дългът от над 3 млн. лева е насъбран в продължение на пет години . Притесненията на „ Енерго-Про “ са, че той може да стане несъбираем , защото от началото на идната година ВиК услугите в общината ще бъдат трансферирани към обособената територия на асоциация „ Водоснабдяване-Дунав “ – Разград, а това може да докара до разпродажба на ВиК „ Меден бунар “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР