Общинският съвет на Каварна разгледа тежкото финансово състояние на местната

...
Общинският съвет на Каварна разгледа тежкото финансово състояние на местната
Коментари Харесай

Болницата в Каварна е пред фалит, търси се вариант за спасяването й

Общинският съвет на Каварна прегледа тежкото финансово положение на локалната болница. Общинското здравно заведение има отговорности от 700 000 лв., а работещите в него не са получавали запрати от януари т.г. "Трябва да вземем бързи, съответни решения, тъй като болничното заведение отпътува с всяка една минута ", съобщи ръководителят на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов.

Част от 60-те медицински служащи и санитари към този момент са напуснали, закрито е отделението по акушерство и гинекология.

Едва 50 хиляди лв. е превела локалната администрация на лечебното заведение досега при гласувана годишна дотация от 370 хиляди лева На сесията на локалния парламент стана ясно, че от Националната здравно- осигурителна каса болничното заведение получава по 60 хиляди лева месечно, само че единствено за заплати на работещите там са нужни по 80 хиляди лева

До седмица ще стане ясно има ли длъжности закононарушения в болничното заведение в Раднево

Йордан Стоянов внесе две оферти за финансово излекуване на болничното заведение, които бяха утвърдени от сътрудниците му - продажба на парцел на здравното заведение с отпаднала нужда и изследване на опциите за вдишване на дълготраен дълг от половин милион лв.. Основната цел на Стоянов е да провокира разговор и да концентрира публичното внимание върху казуса с болничното заведение. Той заяви, че е изпратил писма до премиера и министрите на опазването на здравето и на финансите, с което ги уведомява за положението на болничното заведение. "Крещяща потребност има от съществуването й, тъй като това болнично заведение обслужва две общини - Каварна и Шабла. От Дуранкулак, на границата с Румъния, до тук няма друго здравно заведение ", акцентира Стоянов.

Адекватни здравни грижи са нужни освен през летния туристически сезон в двете морски общини, само че и през останалото време, тъй като популацията им е застаряващо, безапелационни са съветниците на община Каварна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР