Общинският съвет на Добрич одобри на извънредна сесия кандидатстване с

...
Общинският съвет на Добрич одобри на извънредна сесия кандидатстване с
Коментари Харесай

Добрич кандидатства по проект за подобряване на градския транспорт

Общинският съвет на Добрич утвърди на изключителна сесия кандидатстване с планово предложение „ Развитие на интегрирана система на градския превоз на Добрич “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Целта е посредством възстановяване на  изискванията на придвижване, повишение успеваемостта на публичния градски превоз и надграждане на опциите за алтенративни форми на напредване да се увеличи качеството на живот.
В плана са включени разнообразни капиталови ограничения с авансово заложен бюджет от индикативни стойности – умна транспортна система, възобновяване на съпътвстващата инфраструктура по една от огромните транспортнти връзки в града – бул. „ Добричка епопея “, закупуване на електробуси, зарядни станции, трансформатор, внедряване на система за ръководство на публичния превоз и облагородяване на 30 спирки на градския превоз.   
След реализацията на плана кръстовищата в града ще са с по-добра прокускливост, а на транспортните средства от градския превоз ще бъде обезпечено преимущество посредством автоматизирано „ мъдро “ ръководство на светофарите, ще бъде построена автоматизирана система за ръководство и надзор на придвижването. Предвижда се монтиране на система за ръководство на трафика, посредством която ще бъдат променяни циклите на 21 кръстовища със светофари според от тяхната натовареност. Ще бъде построен и профилиран Център за ръководство на трафика. Диспечери в контролния център ще наблюдават за местоположението на транспортните средства, ще бъдат оценени данни, нужни за обществените осведомителни услуги, до които ще се предлага достъп през уеб основана платформа и светлинни табла по самите спирки.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР