Общинският съвет е в политическа криза. Въпросът е тази криза

...
Общинският съвет е в политическа криза. Въпросът е тази криза
Коментари Харесай

Лилков: Засега не са гласувани заплати за общинските съветници и аз не знам да са превеждани такива

„ Общинският съвет е в политическа рецесия. Въпросът е тази рецесия да не се придвижи в Столична община “, сподели общинският консултант от „ Синя София “ Вили Лилков пред БТВ.

„ Общинският съвет не може да взима никакви решения без ръководител. Не може да заседава по отчетите на районни кметове, на основния проектант, на кмета на София, не може да се одобри бюджет, не е призната плана-сметката за чистотата. През Общинския съвет всичко е блокирано. Не са структурирани комисиите. Кметът внесе отчет за безлихвен заем към страната и още 15 млн. лв. от общинския бюджет, а с това е обвързвано заплащането по настоящи планове “, изясни той.

Лилков разяснява и това дали общинските съветници в този момент взимат заплати.

„ Засега не са гласувани заплати за общинските съветници и аз не знам да са превеждани такива “, добави той.

„ Нашата концепция с Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация е да съберем по два представители от всяка една политическа групировка и да потърсим решение да завъртим колелото и да изберем една фигура, която даже и краткотрайно да застане отпред на Общинския съвет до приемането на бюджета, да се структурират комисиите на паритетен принцип “, сподели Лилков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР