Общинският приют за безстопанствени животни в Търговище получи 300 кг

...
Общинският приют за безстопанствени животни в Търговище получи 300 кг
Коментари Харесай

Общинският приют за кучета в Търговище получи дарение от ученици

Общинският подслон за безстопанствени животни в Търговище получи 300 кг храна за кучета от възпитаници. Дарението е занесено в приюта от децата от I "а " и "д " клас на Второ СУ "Проф. Никола Маринов " и класните им ръководители Румянка Добрева и Галина Пенчева, оповестиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Средствата, с които е закупена храната, са събрани от благотворителен базар. Той е проведен по план "Да научим децата да пазят животните ", по който учебното заведение работи взаимно с Фондация "Четири лапи ". В акцията са се присъединили и децата от II "а " и "г " клас, както и трите групи от занималнята в учебното заведение.

По време на визитата децата са се интересували какви са изискванията за развъждане на животните и по какъв начин могат да осиновят куче. Директорът на приюта Стойчо Атанасов е обяснил, че осиновяването се случва на място, като тези кучета са освободени от заплащането на годишна такса и са кастрирани.

Изисква се само да бъдат регистрирани в локалната администрация, ако се отглеждат на територията на общината. Той изясни, че от началото на годината осиновените кучета са 12, а сега питомците на приюта са малко над 100.

От Общинския подслон напомнят, че той е отворен за визити за жители, които желаят да се включат в грижите за животните там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР