Общинският председател на ДПС в Каспичан Таня Христова е подала

...
Общинският председател на ДПС в Каспичан Таня Христова е подала
Коментари Харесай

Ръководството на ДПС в Каспичан напуска партията

Общинският ръководител на Движение за права и свободи в Каспичан Таня Христова е подала заявление до Областния съвет за овакантяване на поста. По същия метод са постъпили локалните ръководители в селата Златна равнища, Каспичан и Марково. Таня Христова уточни претекстовете за напускането си:

Първият претекст е противоречие с управлението на централно равнище и вторият - по здравословни аргументи не искам да работя. Окончателно декларирам, че към друга партия няма да мина да работя.

Общински съветници и селски кметове от Движение за права и свободи в община Хитрино оповестиха в петък, че напущат структурите на партията. Те са подписали декларация, че излизат от редовете на Движението.

От 27 членове на партийно управление 26 са подписали декларацията. От 20-те локални структури единствено тази в село Длъжко не напуща партията.

От Движение за права и свободи излизат и 16 от 18 кмета в община Хитрино. 14 общински съветници от Движение за права и свободи в локалния парламент също са заявили, че стават самостоятелни.

Декларацията бе прочетена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир, която бе и част от общинското управление на Движение за права и свободи до момента. По думите й два са претекстовете да се вземе това решение. Единият е провежданата политика от централното управление и регионалното управление на Движение за права и свободи в частта с избирането на претенденти за кметове и народни представители.

Вторият претекст е отстраняването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и ръководителя на Общинския съвет Мустафа Ахмед от Движение за права и свободи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР