Общинският оперативен щаб в Ловеч ще реши в петък дали

...
Общинският оперативен щаб в Ловеч ще реши в петък дали
Коментари Харесай

Щабът в Ловеч ще реши в петък дали да затегне мерките срещу COVID-19

Общинският действен щаб в Ловеч ще реши в петък дали да вкара спомагателни противоепидемични ограничения, както за учениците, по този начин и за останалите жители.

Това беше решено на днешното съвещание на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид, оповестяват от общината.

Тревога буди фактът, че на седмична база заболеваемостта пораства с по 200 пункта нагоре. За община Ловеч записаната 14-дневна заболеваемост е 2040 на 100 хиляди население, като единствено в Троян тя е по-висока.

" Вървим по кривата нагоре, само че с по-бавни темпове от предстоящото. ", установи и. д. шефът на РЗИ – Ловеч, доктор Росица Милчев, " Освен това грипът настава като за интервала 24 -30 януари ОРЗ са 272.8 на 10 хиляди население, а в предния интервал - 148.3 на 10 хиляди.

През предходната седмица са направени 1143 имунизации.

Междувременно инспекциите за спазването на противоепидемичните ограничения не престават.

По сигнал в събота е прекъсната женитба в село Петревене, която е била в нарушаване на санитарните ограничения.

Директорът на МБАЛ „ Д-р Параскев Стоянов “ в Ловеч Янко Кочев регистрира, че има много болни от коронавирус измежду личния състав на лечебното заведение - общо 25 лекари и медицински сестри.

От 28 кревати в инфекциозното поделение са заети 17 като в интензивното поделение е свободно единствено едно от наличните шест кревати.

Началникът на Спешно поделение доктор Николай Дяков уточни, че ковид-зоната работи добре и натискът към неговото поделение е по-слаб. Повечето болни са младежи и деца.

Щабът в Ловеч за следващ път излезе с апел за съблюдаване на ограниченията като отдалеченост, носене на маски и стерилизация.

Кметът на града Корнелия Маринова прикани и да се заобикалят груповите събирания, защото общината е прекомерно покрай границата, която допуска по-строг режим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР