Общинският кризисен щаб в Карлово предупреждава пострадалите от наводненията, че

...
Общинският кризисен щаб в Карлово предупреждава пострадалите от наводненията, че
Коментари Харесай

Кризисният щаб в Карлово предупреди за възможни измами и злоупотреби с дарения

Общинският спешен щаб в Карлово предизвестява потърпевшите от наводненията, че са вероятни измами и злоупотреби с дарения , заяви БНР. От щаба приканват хората от наводнените села да позволяват в домовете си за списък на вредите единствено законно показани представители на назначените комисии. Всички опити на частни лица да влизат в домовете и да разказват имуществото са на ръба на закона, декларират от спешния щаб.

Според кмета на община Карлово Емил Кабаиванов част от дарителските акции в обществените медии също са съмнителни.

Общинският спешен щаб ще осведоми полицията и правоохранителните органи при всяко подозрение за нерегламентирана активност на територията на потърпевшите села и общината.

И през днешния ден спешни екипи, доброволци и техника не престават разчистването на селата Каравелово, Богдан и Слатина. Работи се и по почистването на речните корита и построяването на краткотрайни мостове.

Областният шеф на Пловдив Ангел прикани повече хора с положителни сърца да се отзоват и да оказват помощ на потърпевшите от водната буря , откакто вчерашните упования за хиляди доброволци не се оправдаха.

В Карловско водата към момента не е годна за пиянство, а уличното осветяване се възвръща, тъй като огромна част от уличните стълбове са отнесени от стихията.
 Осигуряват 22 фургона за останалите без жилища след наводненията в Карловско
Осигуряват 22 фургона за останалите без жилища след наводненията в Карловско

Основен проблем пред възобновяване на вредите остава неналичието на техника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР