Общинският кризисен щаб в Бургас взе решение да се поставят

...
Общинският кризисен щаб в Бургас взе решение да се поставят
Коментари Харесай

Поставят диспенсъри с дезинфектант на възлови обществени места в Бургас

Общинският спешен щаб в Бургас взе решение да се слагат автоматизирани диспенсъри за обезпечаване на дезинфекционна течност на входовете на огромните магазини. Те ще бъдат закупени от Община Бургас, като устройствата към този момент са поръчани. Диспенсърите ще дадат опция на всички клиенти да дезинфекцират ръцете си на влизане и излизане от комерсиалния обект. Такъв модел към този момент работи на входа в административната постройка на Община Бургас, диспенсъри са обезпечени на останалите обществени институции в града.

" Правим го, тъй като всеобщо хората не могат да се снабдят с дезинфектанти. Няма нито в аптечната мрежа, нито в комерсиалните обекти задоволително количества защитни маски и дезинфекционни материали. Ние сме длъжни да осигурим на нашите съграждани опция да се дезинфекцират, изключително тези, които излизат от домовете си, прецизно съблюдават условията на Националния спешен щаб и най-честите им визити са до питателните магазини ", съобщи кметът Димитър Николов.

Той добави: " В момента изследваме опцията да закупим по-големи количества диспенсъри, като Община Бургас се ангажира да обезпечава течността. Търговските вериги би трябвало да имат отговорник, който да следи наличностите в техните контейнери, с цел да може постоянно да бъдат цялостни и да се употребяват от жителите ", добави Николов.

При обезпечаването на по-големи количества диспенсъри ще се пристъпи към монтирането им на разнообразни места в града, като пешеходни зони, паркове и автобусни спирки, само че това в допълнение ще бъде конкретизирано.

Община Бургас обезпечава в допълнение 17 жилища от аварийния фонд за прилагане по наставления на спешния щаб за хора в карантина и в случай че е належащо, за привличане на медицински експерти от други обитаеми места, с цел да може да бъдат обезпечени с жилищна повърхност.

Кметът Димитър Николов сподели още, че прилаганите ограничения в Бургас са може би най-строгите в цялата страна, като въведеното в общината ограничаване за визитата на комерсиалните обекти се постанова и от Националния спешен щаб.

В деяние е организацията за обезпечаване на логистична помощ. Извършват се доставки на храни и медикаменти на възрастни хора, в това число и на такива, които са под карантина. Увеличава сеп броят на хората, които непринудено се слагат под карантина, оповестиха още от Общинския спешен щаб.

Осигурени са общински ромски посредници за огромните групи от ромско население, които се връщат от страни от Европейския съюз. Медиаторите ще коментират ограниченията, въведени от Националния спешен щаб.

Продължава осъществяването на графиците за стерилизация на спортните площадки и улиците в Бургас. На жителите се предлага да се въздържат от потреблението на общодостъпна инфраструктура и уреди, защото това е причина за преместване на болестта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР