Общинският кризисен щаб в Бургас реши да поръча още тестове

...
Общинският кризисен щаб в Бургас реши да поръча още тестове
Коментари Харесай

Общинският кризисен щаб в Бургас поръчва още тестове за масов скрининг

Общинският спешен щаб в Бургас реши да поръча още проби – бързи и PCR, с цел да се разшири мрежата за всеобщ скрининг.
Това заяви кметът Димитър Николов в формалния си фейсбук профил.
Следващата седмица ще бъдат тествани медицинските лица, ангажирани с детските и женски съвещания, които по решение на националния щаб би трябвало да бъдат обновени до дни.
Ще се изследват още бургаските общопрактикуващи лекари, екипите на Белодробна болница, КОЦ - Бургас, ДКЦ-та, хемодиализни центрове, водачи и контрольорки в градския превоз и други
Днес стартира тестване на стоматолози и фармацевти и продължава това на служителите на реда.
Междувременно през днешния ден пациент е бил изписан от Инфекциозното поделение на УМБАЛ след втори негативен тест, a за лекуване там остава единствено още един, който е положително положение. 1179 са хората под карантина в региона, 557 от които са в община Бургас.
Управителят на УМБАЛ доктор Бойко Миразчийски показа през днешния ден доклад каква здравна инсталация е закупена до този миг с постъпилите дарения от Общинския спешен щаб и с парите, които постъпват непосредствено в сметката на болничното заведение.
Всички лечебни заведения са снабдени с нужните защитни дрехи и средства, стана ясно още по време на днешното съвещание. Разпределени са и 2000 маски от най-голям клас, които бяха поръчани от Общинския спешен щаб.
Бургаските пазари ще работят в режим на фермерски пазар през идващите дни. В тях ще се продават единствено плодове, зеленчуци и посадъчен материал от регистрирани производители..
На днешното съвещание бургаско дружество за произвеждане на шевни материали за хирургията показа производството си, като Димитър Николов е поел ангажимент да изпрати писмо до всички медицински заведения в общината с апел да поддържат локалното произвеждане на тези профилирани материали.
180 заявки са подадени до този миг за новата стратегия „ Топъл обяд “. Капацитетът на услугата е за 250 души. Доставката на хранителни пакети по програмата на Общинския съвет ще се прави и през почивните дни.
През уикенда също по този начин ще продължи зареждането с храна и вода на дежурните служители на реда на КПП-та.
Ще се обезпечават всички поръчки за храна и лекарства, постъпили на дежурните телефони от възрастни хора, самотни родители и сложени под карантина лица.
Вчера и през днешния ден се доставят козунаци на всички 192-ма наематели на общински жилища.
Екипи от културните институции в града и спортната общност през днешния ден и на следващия ден раздават козунаци в комплект с рисунки от бургаски деца. Те се връчват на известни интелектуалци, спортисти и почетни жители. Други екипи пък ще зарадват дежурните медици в Спешния център на УМБАЛ.
На всички предпазени жилища за деца без родители ще бъдат доставени от общински екипи боядисани яйца и козунаци за Великден.
Църквите са дезинфектирани още веднъж.
Срокът за гратис прилагане на синя зона в град Бургас се удължава до 26 април.
 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР