Общинският футболен клуб "Локомотив" /Мездра/ стана победител в III-я мемориален

...
Общинският футболен клуб "Локомотив" /Мездра/ стана победител в III-я мемориален
Коментари Харесай

Локомотив /Мездра/ спечели мемориалния турнир за деца Семко Горанов

Общинският футболен клуб "Локомотив " /Мездра/ стана победител в III-я мемориален футболен шампионат за деца "Семко Горанов ". Състезанието се организира през днешния ден на градския стадион "Локомотив ".
На II-ро място се класира тимът на ФК „ Околчица” /Моравица/ с треньор Юлиян Георгиев. III-ти бяха децата от ”Скала 2015” /Оселна/ с треньор Росен Николов, а IV-ти тимът на СУ” Св.Климент Охридски” /Зверино/ с треньор Вихър Ганчев.
Станимир Николовски от тима на ”Локомотив " /Мездра/ бе избран като най-хубав вратар на турира, който не позволи нито едно попадение в своята врата. Голмайстор на надпреварата с 6 точни попадения стана Явор Василев от ”Скала 2015”.
Наградите купите, медалите и грамотите на участниците бяха връчени от кмета на община Мездра инж. Генади Събков, основоположникът на шампионата и някогашен ученик на Семко Горанов- Павел Марков и дъщерите на забележителния мездренчанин- Галя и Таня Семкови.
Галя Семкова поздрави участниците в шампионата и техните треньори и прикани младите футболисти да не стопират да спортуват:
„ Спортът взема доста, само че и дава доста. Той ще ви направи уверени, дисциплинирани и както споделяше татко ми ще ви направи същински хора. Желая Ви триумф.”, сподели още Галя Семкова.
В словото си кметът означи, че с присъединяване на децата в шампионата всички ние отдаваме респект и почитание към нашия прочут съгражданин Семко Горанов:
„ Сигурен съм, че някъде от горната страна Семко ни гледа сега и че душата и сърцето му се радват, виждайки цялостния стадион „ Локомотив”. Поклон Семко и триумф, благи деца.”, добави инж. Събков.
Третият мемориален шампионат по футбол за деца „ Семко Горанов “ бе проведен от Община Мездра и ОФК „ Локомотив – Мездра “. С него бе отдадена респект към паметта на известния треньор, футболист, състезателен активист и бележит мездренчанин. Професионализмът и отдадеността на Семко Горанов към футбола най-силно липсваха в Мездра в миг, в който този спорт беше изправен пред алтернативата за своето битие и развиване от прекратяването на активността на предходния футболен клуб „ Локомотив 2012 “. По тази причина турирът не се организира през 2016 година, както беше плануван в спортния календар. Тази година община Мездра и новосформираният общински футболен клуб възтановиха традицията, с цел да могат дребните спортисти на Мездра да зарадват треньори, родители и съграждани със своите умения.
В третото издание на шампионата взеха присъединяване 4 тима със 71 състезатели.Бяха изиграни 4 срещи, в които бяха маркирани 31 гола.
Днешната конкуренция сподели, че в общината пораства надарено потомство, което ще ни радва със своите изяви на спортните терени и ще пази почтено достойнството на футболна Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР