Общинските власти в Брюксел решиха днес за месец да затворят

...
Общинските власти в Брюксел решиха днес за месец да затворят
Коментари Харесай

Втора вълна! Брюксел затваря баровете и кафенетата за месец

Общинските управляващи в Брюксел взеха решение през днешния ден за месец да затворят питейните заведения и кафенетата в града като мярка против тревожното повишаване на броя на новозаразените с COVID-19, оповестиха локални медии.

Ограниченията ще обзет също работата на непрофесионалните спортни зали и залите за събития. Уточнява се, че лечебните заведения в белгийската столица са претъпкани и се постанова да спрат част от осъществяването на другите си отговорности, с цел да поемат новите случаи на инфектирани.

Лабораториите за проучване за заболяването също оповестяват, че работят на лимита на опциите, предава Българска телеграфна агенция.

Забранява се най-малко до ноември потреблението на алкохол отвън домовете, като всеки е съветван да не поддържа връзка с повече от трима души отвън фамилния кръг. Мерките не засягат работата на заведенията за хранене, само че вкарват ограничаване тези заведения да затварят в 23.00 часа.

Според локалните управляващи Брюксел се подрежда на второ място в Европейски Съюз след Мадрид в броя на новозаразените.

По последни данни 10 092 са умряли в Белгия от Ковид-19 от началото на епидемията. Заразени са били 134 291 души, а 3,4 милиона са изследвани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР