Общинските училища, детски градини и ясли във Варна и страната

...
Общинските училища, детски градини и ясли във Варна и страната
Коментари Харесай

Малчуганите и учениците до 4-ти клас се завръщат в детските градини и училища във Варна от днес

 Общинските учебни заведения, детски градини и ясли във Варна и страната отвориха порти за децата от през днешния ден при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

В първия работен ден на новата година присъствените образователни занятия ще бъдат възобновени за децата от 1 до 4 клас в това число. Отворени за посещаване ще бъдат детските градини и ясли. По данни от шефовете на образователните заведения заболеваемостта измежду учителите през декември е намаляла по отношение на месеците октомври и ноември. 

В предварителното изследване, осъществено от всяка детска градина, родителите на над 7000 деца в морската столица са декларирали, че ще ги пуснат в забавачките още на 04.01.2021 година

При направена поръчка за посещаване, само че не изпълнено такова, би трябвало да заплати съответния храноден. За детските ясли предпочитание за връщане на децата от 4-ти януари 2021 година са създали родителите на 942 малчугани.

Директорите на образователните заведения са основали нужната организация за работа, при съблюдаване на всички условия на Насоките за работа на системата на предучилищното и учебното обучение през образователната 2020/2021 година в изискванията на Covid-19, оповестени на интернет страницата на МОН, както и на Вътрешните правила за работа на всяка просветителна институция. Сградите ще бъдат топли, а ограниченията за дезинфекция- прецизно спазвани, оповестяват от дирекциите “Образование и юношески действия " и “Здравеопазване " към Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР