Общинските съветници във Враца приеха план за устойчива градска мобилност

...
Общинските съветници във Враца приеха план за устойчива градска мобилност
Коментари Харесай

Врачанските сенатори приеха план за устойчива градска мобилност

Общинските съветници във Враца одобриха проект за устойчива градска подвижност за интервала 2021 – 2027 година, видя кореспондент на BulNews. Това стана на постоянна сесия на локалните сенатори по-рано през днешния ден, на която кметът Калин Каменов предложи да се афишират дни, в които градският превоз да бъде безвъзмезден. Според градоначалника по този метод хората ще схванат с какъв брой комфортен и прекрасен градски превоз разполагаме и това ще ги подтиква да го употребяват от ден на ден, вместо персоналните си коли, а по-този метод въздухът ще стане по-чист.
„ Тролеите ни бяха амортизирани, а в този момент разполагаме с едни от най-хубавите. С тях жителите ще могат да пестят, защото месечните карти са на преференциални цени “, съобщи Каменов.
„ Прекалено доста станаха колите в нашия град. Трябва да планираме средства и да изградим трасета за велосипедисти. Би могло да се направи и указател на велосипедите и хората, които употребяват тях за напредване, да заплащат по-ниски налози “, предложи кметът на Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР