Общинските съветници във Враца отпуснаха нови 200 хиляди лева за

...
Общинските съветници във Враца отпуснаха нови 200 хиляди лева за
Коментари Харесай

Калин Каменов и Борко Сержанта се скараха за общинските пари за Ботев /Враца/, кметът напусна сесията

Общинските съветници във Враца отпуснаха нови 200 хиляди лв. за бюджета на футболния тим „ Ботев “. Това се случи на днешната сесия на съвета.
Въпросната сума ще бъде заделена от локалния бюджет, като предназначението й е за прехрана на тима в Първа лига. Предложението това да се случи беше направено от кмета Калин Каменов.
Дискусията по тематиката за бюджета обаче докара до нажежаване на пристрастеностите в залата, като основни настоящи лица в разногласието за парите бяха ръководителят на Управителния съвет на футболния клуб "Ботев " Калин Каменов и общинския консултант от Движение за права и свободи Борислав Банчев - Сержанта. Вторият разяснява остро изменението в бюджета, определяйки го като "пир по време на чума ". Банчев насочи предложение сумата от 200 000 лв. да бъде заделена за други потребности на общината без да разясни какви. По думите на съветника тя е затънала до гуша и не се заделят пари за многото проблеми на Враца, което е за сметка на клуба.
Кметът изслуша почтително думите му, след което ги характеризира като "откровени неистини ".
След продължителна замяна на остри реплики сред двамата, Сержанта беше помолен да замълчи. Временно изпълняващият длъжността ръководител на общински съвет Владимир Христов се опита да въдвори ред в залата, само че хапливите реплики от страна на Банчев не стопираха до края на гласуването.
Крайният резултат в разногласието за бюджета беше решен с 28 гласа "за ", един "против " и един "въздържал се ", с което предлагането на кмета се одобри.
Непосредствено след разгорещената полемика сред кмета и общинския консултант от Движение за права и свободи, Калин Каменов напусна демонстративно конферентната зала на общинския съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР