Общинските съветници във Варна приеха годишната програма за управление и

...
Общинските съветници във Варна приеха годишната програма за управление и
Коментари Харесай

Жителите на Галата“ ще се разпореждат с 16 дка парк

Общинските съветници във Варна одобриха годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност през 2023 година.

След близо три часа Общинският съвет във Варна одобри първата точка от дневния ред на днешното си съвещание. От нея беше гласувано да отпадне деветата подточка за отдаване чартърен на Спортна зала за прилагане от хандбален клуб.

Дискусия провокира даването на парцел на Сдружение с нестопанска цел " Парк Борисова градина - Галата ". Съветниците взеха решение да дават 16 декара общинска земя за развиването на парка във варненския квартал " Галата ". Стопанисването ще бъде поверено на сдружението в период от 10 години.

Парцелът е ситуиран в горната част на квартала и допреди години бе остаряло хранилище за строителни боклуци. След днешното решение на варненските общински съветници, той ще се стопанисва от основаното от запалянковци съдружие " Парк Борисова градина - Галата ". Парцелът се намира в горната част на кв. " Галата ", като досега там са залесени 11 декара.

С друго решение на Общинския съвет през днешния ден постройката на някогашния дом “Княгиня Надежда ” се дава безплатно за ръководство на Висшия правосъден съвет. Планира се триетажната постройка да бъде употребена от прокуратурата в морската столица, като преди този момент се планува главен ремонт.

Актуализираният проект за организация на придвижването също попада в дневния ред на Варненския Общински съвет. Ако локалният парламент го одобри, достъпът на коли до местността Салтанат, която е част от Морската градина, ще бъде неразрешен. На днешното съвещание ще стане ясно и кои са носителите на премия „ Варна “ за 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР