Общинските съветници в Монтана приеха намаление на стартовата цена за

...
Общинските съветници в Монтана приеха намаление на стартовата цена за
Коментари Харесай

Намалиха цената на общински имоти в Монтана

Общинските съветници в Монтана одобриха понижение на стартовата цена за приватизация на два парцела, частна общинска благосъстоятелност. Причината за смяната е липса на кандидат-купувачи.
В докладната си бележка до общинския съвет кметът Златко Живков прецизира, че парцелите са обявявани за продажба посредством обществен търг с очевидно наддаване към този момент два пъти, само че купувачи нямало. Според настояща разпоредба за ръководство и предписание с общинско имущество, в такива случаи общинският съвет може да понижи цената на половина. Така за първия етааж на Комсомола, със застроена повърхност 411 кв.м., цената пада с 20 % – от 250 780 лева на 200 600 лева
Другият парцел – имот на ул. „ Хр. Смирненски” с повърхност 460 кв.м., се понижава с 45 % като от 29 000 лева става близо 16 000 лева
Съветниците одобриха и годишния доклад за осъществяване на ограниченията по програмата за понижаване на фините прахови частици и ароматните полициклични въглеводороди. в атмосферния въздух.
През 2017 година в града са газифицирани още 130 семейства, се отбелязва в доклада, без да се прецизира общия брой на семействата, които употребяват природен газ за битови потребности, както и какъв % от всички градски семейства са.
През предходната година в Монтана са измити 1 130 дка улици и това е коствало 156 663 лева, т. е. измиването на един декар улица коства към 140 лева
За възстановяване качеството на въздуха предходната година е разширена и зелената система на града, написа в доклада. През 2017 година в Централния парк са засадени 24 нови дървета, 1 002 широколистни шубраци, 4 880 цветя и рози, както и 10 000 кв.м. тревен чим. Стойността на храстите, тревите, цветята и дърветата, както и труда, положен за засаждането им, е 87 000 лева
Парк „ Монтанензиум” е обагатен с 52 нови дървета, 736 широколистни шубраци, 2 516 бр цветя, 19 000 кв м са покрити с тревен чим. Това е коствало 95 000 лева
На съвещанието съветниците одобриха и годишните доклади на общинските сдружения. Центърът за дентална медицина завършва 2017 година с 4 000 лева загуба, Общинският медицински център в неплатежоспособност е с негативен финансов резултат от над 20 000 лева Останалите сдружения регистрират облага. Половината от нея ще бъде отчислена като дял за общината.
Одобрено бе и предлагането на кмета за удължение с още три години контракта за ръководство на Стилиян Каменов – шеф на „ Общински пазар” ЕООД, както и на шефа на Общинския стоматологичен център.
И още – с гласоподаване бе избран представителят на община Монтана, който ще взе участие в годишното заседание на ВиК – Монтана. Според решението, той ще поддържа предлагането за удължение контракта на инж. Валери Иванов като шеф на ВиК с още 3 години.
С скрито гласоподаване бяха утвърдени всички препоръчани за почитане с Почетния знак на община Монтана на заслужили жители, с принос за развиването на града и общината.
На съвещанието бяха гласувани и промени в правилника за работа на общинския съвет в частта му за метода за гласоподаване. Така отсега нататък с изключение на в повдигане на ръка, съветниците в Монтана ще могат да гласоподават и с новата електронна система.
В отговор на въпрос на Галина Лазарова – Българска социалистическа партия за премахваенто на противозаконни гаражи, кметът Златко Живков изясни, че след акцията в центъра и в ж.к. ”Младост 1″ премахването на противозаконните гаражи ще продължи и в останалите региони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР