Общинските съветници в Монтана одобриха три докладни записки от кмета

...
Общинските съветници в Монтана одобриха три докладни записки от кмета
Коментари Харесай

Общинският съвет в Монтана одобри проекти на Общината

Общинските съветници в Монтана утвърдиха три докладни мемоари от кмета Златко Живков за финансиране на проектопредложение на общината по разнообразни стратегии. Два от плановете са по Оперативна стратегия Интеррег България - Сърбия. „ Да запазим околната среда” е с сътрудник община Медияна в Ниш. Предвижда се по него да бъде купена сметосъбираща техника. Партньор по плана „ Спортни действия за младото бъдеще в трансграничния регион” е община Пирот. По него би трябвало да бъде построен нов стадион в с. Николово за половин милион лв., с което се чака да се усъвършенства устойчивостта на развиване на трансграничния район посредством съдействие в културната, обществената и екологичната сфера.
Третото предложение е пред Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. Проектът е за рехабилитация на съществуващи магистрални водопроводи в парк „ Калето”, парк „ Огоста” и парк „ Слънчева градина”, като Общината кандидатства за безплатно финансиране, посочи кметът Златко Живков.
С заем от 50 000 лева Общинският пазар в Монтана ще бъде уголемен. Искането за кандидатстване за банков заем бе прегледано на съвещание на Общинския съвет. В докладната бележка на шефа на сдружението Стилиян Каменов е конкретизирано, че средствата ще бъдат употребявани за планиране и създаване на нови площи за непрекъсната търговия на територията на Общински пазар.
"Това са три кандидатствания, които сме длъжни по този метод да минат и се надявам да имаме триумф, нормално имаме до момента. Четвъртата докладна по никакъв метод не бих я подценил ", сподели кметът Златко Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР