Общинските съветници в Ловеч на сесията на 27 януари 2022

...
Общинските съветници в Ловеч на сесията на 27 януари 2022
Коментари Харесай

Съветниците се съгласиха за преминаване в управление на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ АД Ловеч

Общинските съветници в Ловеч на сесията на 27 януари 2022 година мъчно дадоха единодушие за прекосяване в ръководство на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ АД гр. Ловеч, на ВиК активи и уреди, които са обществена общинска благосъстоятелност, за стопанисване, поддържане, употреба, както и за даването на ВиК услуги на потребителите.

Това стана след наново гласоподаване, тъй като първото гласоподаване сподели 12 гласа „ За “, три гласа „ Против “ и 10 гласа „ Въздържал се “ и по този метод бе отхвърлено предлагането за решение.

Тогава кметът Корнелия Маринова взе думата и попита:

„ При това ваше решение кой на процедура ще експлоатира тези активи, откакто на територията на общината няма друго ВиК сдружение? Призовавам за малко повече разсъдък. Тези активи би трябвало да бъдат употребявани “.

При прегласуването, поискано от отсъстващ при първото гласоподаване консултант, резултатът беше 20 гласа „ За “, три гласа „ Против “ и пет гласа „ Въздържал се “, тъй че предлагането бе признато.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР