Общинските съветници в Букурещ одобриха днес проект за отпускане на

...
Общинските съветници в Букурещ одобриха днес проект за отпускане на
Коментари Харесай

Букурещ дава по 1800 евро на жител срещу предаване на стар автомобил

Общинските съветници в Букурещ утвърдиха през днешния ден план за разпределяне на 5000 еко ваучера на стойност 9000 леи (1883 евро) всеки в подмяна на предаване за заличаване на остарял автомобил, оповестява Аджерпрес.

В началото на съвещанието кметът на Букурещ Габриела Фиря означи, че мярката е ориентирана главно към лицата, които имат непрекъснат адрес в централната част на Букурещ и имат мощно замърсяващи остарели коли.

Тя посочи, че ваучерите ще може да бъдат употребявани за покупка на по-благоприятни за околната среда коли или пък на домашен електроуреди. Кметът добави, че приоритет за приемане на ваучерите ще имат жителите от централната част на града, само че в случай че няма задоволително искащи, от тях ще може да се възползват и поданици на други квартали.

Фиря означи, че това е втори стадий от програмата за стимулиране на премахването на мощно замърсяващите коли от трафика на Букурещ, като в първия стадий от програмата предходната година са били раздадени 4000 такива ваучери от плануваните 5000.

Аджерпрес отбелязва, че на днешното съвещание Габриела Фиря и съветниците от опозиционната Социалдемократическа партия са пристигнали със санитарни халати и защитни маски, обяснявайки, че се пазят от " държавните вируси ".

" Пазим се от държавните вируси. Много недоволства, малко отпуснати средства, малко пенсии. Задлъжняване на страната за идващите 30 години ", уточни Фиря.

Също по този начин тя посочи, че са регистрирани 1905 случая на грип единствено в държавни учебни заведения в Букурещ, само че в уеб страницата на държавното управление са посочени единствено 92 случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР