Общинските съветници разгледаха темата за сигурността в София на извънредно

...
Общинските съветници разгледаха темата за сигурността в София на извънредно
Коментари Харесай

Терзиев: Сигурността на столичани трябва да бъде приоритетна

Общинските съветници разгледаха тематиката за сигурността в София на изключително съвещание в Столичния общински съвет. Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че сигурността на столичани би трябвало да бъде предпочитана. Той моли да не се политизира създалата се обстановка с мигрантите в София, само че и че няма да се толерират тези, които не съблюдават реда.

Вижте още във видеото.

По-рано през днешния ден общински съветници разясниха тематиката пред Евронюз България:

 
Смятам, че тези произшествия нямат връзка с това дали са мигрантски напън, бежанци или нещо сходно. В последна сметка, това са едни битови произшествия. Затова ние молим да не се всява суматоха и нервност, тъй като резултатите от това политизиране, от това истеризиране на случаите, са много неприятни. Вчера е имало случай на две нападнати сирийски момчета – законно пребиваващи в България. Имаше подозрение, че на 8 март пакистанските студенти са нападнати поради произхода си. В момента, необезпокоявани, безусловно фашистки групи вървят из града. Аз имам фотоси по какъв начин се веят флагове със свастики, в това число на митингите. Доста хора са си тръгнали от митингите, откакто те са били „ яхнати “ от фашистки групи с черни качулки, със свастики и така нататък Което е неприемливо и единствено по себе си нарушава сигурността на града. Аз моля: дано не се политизират тези случаи, а трезво да забележим по какъв начин да решим чувството за неустановеност, което съществува в София, само че то не е от през днешния ден.
Христо Копаранов, общински консултант, ПП-ДБ-СС 
Г-н Копаранов, веселя се, че признавате, че има неустановеност в София, че има чувство за неустановеност. Това е извънредно значимо за хората, изключително тези, които живеят в „ Овча купел “. Аз по никакъв метод няма да злоупотребявам и приканвам хората да не спекулират с обособените случаи от последните няколко дни – всеки несъмнено има собствен почерк и собствен темперамент. Но истината е, че тези, които са били на митинга онази вечер в „ Овча купел “ и не са желали да видят подбудител, а да чуят хората, гласа на жителите, изключително тези, които са към бежанския център – а там има учебно заведение, детска градина, приют и университет – хората там са обезпокоени. Защото последните година-две там не се настаняват предпочитано майки с деца или фамилии, а на първо място млади мъже и момчета, които очевидно основават проблеми.
Антон Хекимян, общински консултант, ГЕРБ
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР