Общинските съветници подкрепиха, с 48 гласа За, структурни промени в

...
Общинските съветници подкрепиха, с 48 гласа За, структурни промени в
Коментари Харесай

Обединяват музей „Литературна Стара Загора“ и къща музей „Гео Милев“ в общ културен институт

Общинските съветници поддържаха, с 48 гласа За, структурни промени в общинските културни организации музей „ Литературна Стара Загора “ и къща музей „ Гео Милев “ и основаване на общински културен институт.

Мотивите на администрацията гласят, че по този метод, наличните експерти в двете културни средища ще имат опция оптимално да ангажират своите професионални познания и умения за обезпечаване на целогодишна работа на институцията. Делегираните права на автономия ще бъдат значим тласък за повече разпоредителност, действеност, креативност, бързина и търсене на спомагателни източници за финансиране посредством другите оперативни стратегии, фондове и други Усилията на музейните експерти ще бъдат ориентирани към разрастване на предприемаческия метод в активността на институцията за възстановяване на ръководството, по-атрактивно показване на притежаваните фондове и сбирки, привличане на нови публики от града и страната, както и осъществяване на маркетингови изследвания и дейна реклама.

Съветниците дадоха позитивен избор на предлагането на Община Стара Загора за образуване и осъществяване на  конкурс за план Монумент на Светите братя Кирил и Методий в Стара Загора „ В основата е словото “, който да бъде ситуиран в парк „ Св. Игнатий Старозагорски “. Инициативата ще бъде с награден фонд от 10 хиляди лв., разпределен сред концепциите, заели 1-во, 2-ро и 3-то място.

Общинският съвет утвърди единомислещо претендентите и размера на отпуснатата сума за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на фамилии, двойки във фактическо общуване и дами без сътрудник, с репродуктивни проблеми, живущи на територията на старозагорска община. Във втория банкет на документи за тази година се включиха 8 заявители, които бяха утвърдени да получат сумата от 3 хиляди лв..

Местният парламент утвърди на своето 45-то съвещание промени в Общинската транспортна скица, квота на Община Стара Загора, в частта ѝ, касаеща автобусни линии с номера 64 и 13.

На първо четене бе подкрепена Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организацията на предучилищното обучение в община Стара Загора. Съветниците гласоподаваха позитивно и поемането на кратковременен дълг, под формата на револвиращ заем от „ Фонд ФЛАГ ” ЕАД  за обезпечаване на средства за личното финансиране на Община Стара Загора  по проект  BG16M10P002-5.004- 0002 „ Прилагане на ограничения за възстановяване качеството на живот в град Стара Загора “.

Началото на постоянното съвещание на Общински съвет Стара Загора бе обещано с полагане на клетва от новоизбрания кмет на село Дълбоки Марина Станчева. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР