Общинските съветници от Враца се обединиха да помогнат на третокласничката

...
Общинските съветници от Враца се обединиха да помогнат на третокласничката
Коментари Харесай

Врачански съветници се бръкнаха с по 50 лева да подмогнат малка математичка

Общинските съветници от Враца се сплотиха да оказват помощ на третокласничката от Начално учебно заведение „ Св. Софроний Врачански “ Никол Илиева. Талантливата математичка завоюва златен орден от национална олимпиада и се класира за интернационалната олимпиада в тайландската столица Банкок. Финансовите благоприятни условия на фамилията на Никол обаче не ѝ разрешават сама да си поеме разноските за пътуването, заради което стартира акция по набирането на средства.
Апел да дарят по 50 лв. насочи на вчерашната сесия на локалния парламент Диляна Давидкова от групата „ Народен съюз за Враца “.
„ Смятам, че ние като общински съветници би трябвало да дадем образец и да помогнем на това надарено и малко дете да показа България и Враца на сходен интернационален конгрес. Предлагам да съберем по 50 лв., с цел да подпомогнем тази благородна идея “, сподели Давидкова.
От групата на Вътрешна македонска революционна организация поддържаха концепцията, като допълниха, че към този момент са се присъединили с 200 лв., които са дали на майката на Никол. Информацията заяви съветникът Марин Цветков.
До края на седмицата общинските съветници могат да дадат своята милостиня, добави Давидкова.
В същото време няколко институции, измежду които и банка, са откликнали на апела за подкрепяне на Никол и сбъдването на нейната фантазия да иде на олимпиадата по математика в Банкок.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР