Общинските съветници от ПП Съюз за Пловдив“ настояват основна тема

...
Общинските съветници от ПП Съюз за Пловдив“ настояват основна тема
Коментари Харесай

Общински съветници: Пловдив трябва е по-сигурен град по време на Европейска столица на културата – 2019 г.

Общинските съветници от Политическа партия „ Съюз за Пловдив “ упорстват съществена тематика на локалната власт да стане сигурността на жителите и гостите на града под тепетата, а разискването на съответните ограничения да стартира незабавно след Нова година. „ По време на Европейската столица на културата в града се чакат стотици хиляди туристи. Ще има голямо скупчване на хора освен от Европа, само че и от целия свят. Институциите би трябвало да имат подготвеност да подсигуряват спокойствието както на пловдивчани, по този начин и на всички посетители “, съобщи Дани Каназирева, ръководител на групата на Политическа партия „ Съюз за Пловдив ” в локалния парламент под тепетата.  Според нея до този миг няма знак Община Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да изготвят обща концепцията за сигурността през 2019 година Предложението на „ Съюз за Пловдив “ е в бюджет-2018 да се плануват средства за разширение на видеонаблюдението в града.
 snimka_dani-kanazireva  pd-dani-kanazireva2-saiuz-za-plovdiv  videonabludenie
Това е належащо за по-успешно запазване на публичния ред. Каназирева припомня, че в последно време в Пловдив се усилиха случаите на вандализъм и от ден на ден хора се оплакват, че се опасяват да минават през рисковите и рискови квартали. „ Съюз за Пловдив “ има и съответни оферти за местата за усилване на видеонаблюдението – в проблемнaта от години зона към Централна жп гара, в подлези, учебни дворове и детски градини в микрорайона, както и в междублоковите пространства на улиците „ Хан Кардам ”, „ Тракия ”, „ Сатурн ”, „ Кавала ”, „ Христо Станчев “, „ Филип Македонски, „ Бузлуджа “ и „ Д-р Никола Ковачев “. Необходимо е видеонаблюдението да обхване и зоните на регион „ Северен “, където има нараснала битова престъпност и вандалски прояви като улиците „ ”Хан Телериг ”, „ Гороцвет “, „ Гърличе “, „ Петър Шилев “, „ Лайка “, подлеза, който свързва квартал „ Захарна фабрика “ с Шекер махала.

Според старейшините от Политическа партия „ Съюз за Пловдив ” монтиране на видеокамери се постанова също по този начин на улиците ”Клен ”, ”Жеравна ”, ”Лотос ”, ”Вратцата ”, Комплекс на слепите на ул. ”Ландос ” и в парка против пазара на ул. ”Босилек ” в регион „ Източен “. „ Системата за видеонаблюдение би трябвало да бъде следена от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и съответно от Второ и Трето районно управление (на МВР), защото това ще обезпечи по-голяма действеност. Според специалистите нужните средства са към 200 000 лв. и те няма да са в тежест на общинския бюджет. Важно е да подсигуряваме всеки ден сигурността на хората и нашите деца. Едновременно с това се надяваме, че общинската администрация ще стартира правенето на стратегия с действителни и ефикасни ограничения за опазването на реда през 2019 година “, разяснява още Дани Каназирева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР