Общинските съветници от ПП/ДБ Пловдив Владимир Славенски и Йоно Чепилски

...
Общинските съветници от ПП/ДБ Пловдив Владимир Славенски и Йоно Чепилски
Коментари Харесай

Общински съветници от ПП/ДБ настояват Альоша да бъде преместен час по-скоро

Общинските съветници от ПП/ДБ Пловдив Владимир Славенски и Йоно Чепилски внесоха предложение паметникът " Альоша " да бъде изместен до края на 2024 година . Това съобщи БНР.

Те оферират монументът да бъде изместен в Музея на комунистическото изкуство и да бъде разгласен конкурс от община Пловдив за реновацията, реставрацията и обновлението на пространството към паметника. Според тях това пространство е в занемарено положение и е неотложно то да бъде направено по-привлекателно за хората от Пловдив и гостите на града.

Йоно Чепилски показва, че " Альоша " се отличава мощно от другите монументи в Пловдив със своя голям растеж и мащаб . По думите му той не е част от културната традиция и груповата памет на Пловдив.

Общинските съветници от ПП/ДБ акцентират, че паметникът е знак на окупацията на България сред 1944 -1947 година от Червената войска. Според тях " Альоша " показва неправилно историческата действителност. Те са безапелационни, че премахването на паметника от върха на хълма Бунарджика е честен акт , който цели да уважи българската история, националното достолепие и жертвите на тоталитарния комунистически режим.
 Демократична България подвигна мерника и на Альоша в Пловдив
Демократична България подвигна мерника и на Альоша в Пловдив

Общинските съветници упорстват за преместването на паметника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР