Общинските съветници от Политическа група 5 предлагат промени в статута

...
Общинските съветници от Политическа група 5 предлагат промени в статута
Коментари Харесай

Предлагат междублоковите пространства да се върнат на етажната собственост

Общинските съветници от " Политическа група 5 " оферират промени в статута на пространствата сред блоковете, съгласно които те да върнати на етажната благосъстоятелност.

" Не става дума за принудително връщане - единствено жителите, които пожелаят ще получат права над пространствата. Тук могат да се включат и екологични организации, детски градини и други, които биха желали да облагородят средата, в която се намират ", разяснява Иван Велков в онлайн брифинг, на който бяха разяснени предлаганите промени от ПГ5.

По думите му програмата " Зелена София " разполага с стеснен запас, с който ще могат да се облагодарят сред 100 и 200 градинки, и несъмнено, с доброволния труд на жителите.

Промените, които предлага ПГ5 ще даде опция хората да се усещат стопани на тези междублокови пространства и ще направи реализацията на цялостната концепция по-успешна, сподели още Велков.

По думите му всичко това е развой, който изисква старания от Столична община и жителите и действителна изгода от него ще може да се види след 2-3 години.

Венци Мицов разгласи, че взимането на решението пространствата да се върнат на етажната благосъстоятелност ще може най-сетне да спре опцията да се строят нови блокове към старите кооперации. Граждани са декларирали опасения, че тези промени ще доведат до по-високи налози, само че това няма да стане, беше безапелационен Мицов.

По думите му, даже може да се приказва за облекчение на налози, в случай че етажната благосъстоятелност поеме отговорност за насърчаване на средата към блока.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР