Общинските съветници от опозицията обявиха днес, че ще бойкотират днешното

...
Общинските съветници от опозицията обявиха днес, че ще бойкотират днешното
Коментари Харесай

Б. Бонев и ДБ бойкотират Столичния общински съвет в знак на подкрепа към протеста

Общинските съветници от опозицията оповестиха през днешния ден, че ще бойкотират днешното съвещание на СОС, в символ на взаимност към митингите, които към този момент 15 дни се разрастват из цялата страна. Освен самостоятелният консултант Борис Бонев, към протеста се включиха и всички съветници на Демократична България. Като претекст те акцентират и неприемливия метод, по който ръководещите отхвърлят всички оферти на опозицията единствено тъй като не идват от тях.
„ С това деяние демонстрираме, че както и нашите съграждани, по този начин и ние можем да се обединим в името на национална идея. С сътрудниците загърбихме разликите по общинските тематики, с цел да дадем явен сигнал към обществото, че този метод на ръководство повече не може да бъде толериран. “ – съобщи Борис Бонев от Спаси София и добави, че съветниците от Българска социалистическа партия също са били поканени към обединено деяние, само че са избрали да заседават с ГЕРБ.

Според съветниците властническото държавно ръководство на ГЕРБ е пренесено и на локално равнище. Те споделят, че отчетите на опозицията постоянно не стигат до разглеждане, в нарушаване на Правилника на СОС, а ръководещата коалиция силово гласоподава отчети, противоречащи на публичния интерес. „ Докладите, предложенията и забележките на опозицията, без значение какъв брой аргументирани, нужни или смислени са те, постоянно се отхвърлят под строй. Без пояснение, без да се замислят, че по този начин работят в ущърб на ползите на софиянци. “ – добави Бонев и напомни за импортираните от него отчети през януари и февруари, които обратно на Правилника и етиката, бяха прегледани в комисиите едвам тази седмица, само че още веднъж бяха отсрочени.

В позиция, изпратена до медиите се акцентира, че протестът е законен инструмент във всяко демократичното общество и е явен знак за неприемливия метод, по който ГЕРБ ръководи София и страната. Приетият неотдавна нов Правилник за работа на СОС, който е още по-недемократичен и непрогледен от предходния, цели да заглуши опозицията и да държи жителите и медиите надалеч от работата на Общинския съвет, се добавя в позицията.

„ В знак на изтощение, ръководещите ще ни обвинят в безнаказаност към софиянци, желаеме да им кажем следното: жителите на София към този момент две седмици са на площада и ние сме дружно с тях. Мнозинството отхвърля и блокира всички наши старания да подобрим живота на софиянци и с този протест на идното съвещание ще им покажем, че и нашето самообладание е изчерпано. Методите на ГЕРБ припомнят тоталитарните партии и са сходни на тези на Българска комунистическа партия, по тази причина дано сами да заседават и да си гласоподават отчетите. “ – декларират в декларацията си общинските съветници.

Опозицията в Столичния общински съвет прави оценка дейностите на ръководещото болшинство и кмета Фандъкова като извънредно лицемерни. По думите им, единствено преди 8 месеца, в предизборната акция, те непрестанно говореха за нов, почтен и открит метод на ръководство, за нов екип и нови хрумвания. След изборите всички тези поръчки са били забравени и ръководството е по-слабо, немощно и силово отвсякога. „ Надявам се, че всеобщите митинги ще припомнят на ръководещите в София, че би трябвало да премислят и трансформират радикално досегашния си метод на работа. Или да си понесат следствията. “ – добави Борис Бонев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР