Общинските съветници от КОД Ивайло Йонков, Иван Сотиров и Вили

...
Общинските съветници от КОД Ивайло Йонков, Иван Сотиров и Вили
Коментари Харесай

КОД предлага решение на кризата в Столичния общински съвет

Общинските съветници от КОД Ивайло Йонков, Иван Сотиров и Вили Лилков, както и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация изпратиха писмо до сътрудниците си в СОС. Те оферират вид на решение на създалата се рецесия, съощабат от пресцентъра на КОД.

Четиримата показват, че повече от два месеца след локалните избори СОС към момента не е почнал работа. Според тях са основали политическа мощ.

Те акцентират, че в създалата се обстановката проблемите на общината не се вземат решение. Постоянните комисии към СОС не могат да се структурират, план-сметката за дейностите по поддържане на чистотата на общината за 2024 година не може да бъде призната. В края на месеца пък изтича и срокът за приемане на годишна оперативна Работна стратегия на СОС.

Поради тези аргументи КОД оферират вид за отпушване на работата на СОС . Според тях преди всичко би трябвало да се избере краткотраен ръководител, който да се отдръпна след приемането на Сборния бюджет на Столична община за 2024 година

Друго предложение е да се структурират непрекъснатите комисии и профилираните органи на СОС на симетричен принцип, при предоставяне опция на всеки общински консултант за присъединяване в три от тях. Останалите оферти включват: До приемането на Бюджета за 2024 година в дневния ред на съвещанията на СОС се включват единствено отчети, които са единомислещо подкрепени от членовете на Председателския съвет; Кметът на Столична община да внесе в СОС Програма за ръководство и промени и нова конструкция на общинската администрация; Изготвяне на Оперативна работна стратегия на СОС за 2024 г.; Изслушване на кмета преди всяко съвещание.

Ивайло Йонков, Иван Сотиров и Вили Лилков, както и Карлос Контрера показват, че по този начин в СОС няма да има плаващи болшинства и ще се постави рамка за осъществяване на съвещания за реализиране на съглашение за устойчиво ръководство на Столична община в идния мандат.
 Васил Терзиев: София няма потребност от разхождащи се съветници, а от работещи
Васил Терзиев: София няма потребност от разхождащи се съветници, а от работещи

Столичният общински съвет е заледен някъде във времето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР