Общинските съветници от коалиция Демократична България - обединение поискаха оставката

...
Общинските съветници от коалиция Демократична България - обединение поискаха оставката
Коментари Харесай

Поискаха оставката на кмета на Пловдив заради частичното бедствено положение

Общинските съветници от коалиция " Демократична България - обединяване " желаеха оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Причината е оповестеното на 30-ти септември отчасти бедствено състояние и социална поръчка за непосредствено договаряне с компания за почистването на коритото на река Марица. Това оповестиха на конференция в Пресклуба на Българска телеграфна агенция в Пловдив съветниците Веселка Христамян, Веселина Александрова и Владимир Славенски.

 Частично бедствено състояние в Пловдив поради речното корито на Марица Виж още

Александрова посочи, че публичната поръчка за непосредствено договаряне с компания реализатор за почистването е оповестена на 4 октомври и е със период 24 часа. По думите ѝ кметът Димитров би трябвало да я приключи неотложно, " тъй като е противозаконна ". Редно е Агенцията по публични поръчки да се самосезира и да реализира надзор, добави тя.

Според съветниците от " Демократична България - обединяване " действително съществува риск от наводняване, защото коритото в действителност е обрасло с висока растителност и дървета. Трябва да се съблюдава законът и да се разгласи открита поръчка, а до момента в който трае спортният развой и публичната поръчка се осъществя по законов ред, да влязат общинските структури и да почистят докъдето е допустимо, разяснява Славенски. Той изрази подозрение, че компанията, посочена за реализатор на поръчката за 1,5 млн. лв., може да си разреши да извлича и неподвижен материал. Тази компания се занимава със строителство, а практиката демонстрира, че почистването на речните корита, постоянно води до добиване и на наноси, добави Славенски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР