Общинските съветници от групата на Патриотите-ВМРО в Русе са изготвили

...
Общинските съветници от групата на Патриотите-ВМРО в Русе са изготвили
Коментари Харесай

Съветниците от ВМРО с над 20 предложения за бюджет на Русе за 2022-а

Общинските съветници от групата на Патриотите-ВМРО в Русе са изготвили и внесли до края на септември 2021 година над 20 оферти, свързани с плана за бюджет на Община Русе за 2022 година, заяви на конференция ръководителят на групата Асен Даскалов, осведоми.

Едно от тях, за което Вътрешна македонска революционна организация се бори още от 44-ото Народно заседание, е освобождението от такси за детски градини и ясли. То ще стане факт от 1 април, откакто бе изменен Законът за локални налози и такси. С младите фамилии е обвързвано и друго искане – за увеличение на помощта за второ дете и близнаци.

Сред останалите оферти са увеличение на дотацията за Кукления спектакъл с 10 000 лева и увеличение на средствата за асфалтиране в дребните обитаеми места от 700 000 лева на 1,2 млн. лева Сумата не е променяна от 2015 година и тези пари към този момент са извънредно незадоволителни за дейностите по поддръжка на инфраструктурата в селата. Предлага се също най-малко на 2-3 места да бъдат направени подземни контейнери за битови боклуци.

Инфраструктурните оферти включват още създаване на налична архитектурна среда в четири учебни заведения – две през 2022 година и две през 2023 година, разрешаване на казуса с наводнение на бл. „ Москва “ на бул. „ Придунавски “ и поправки на паркингите край блоковете на бул.„ Цар Освободител “ и „ Мария-Луиза “.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев подчертава върху създаване тук-там за отдих в кварталите. Предложенията са свързани с градинката до пазарчето на „ Олимп “ и пространството към блоковете „ Асен “, „ Калоян “ и „ Петър “. Ще се упорства за създаване на затрупан тенис-корт вид „ балон “ в Парка на младежта. А във връзка с вандализма се желаят повече средства за увеличение на видеонаблюдението и подмяната на камерите с по-качествени.

Съветникът Траян Тотев изясни, че предложенията са два типа – едните от жители, а другите от програмата на Вътрешна македонска революционна организация. Сред първите са ремонтът на ул. „ Чипровци “ и създаване на тротоар и паркоместа до бл. Министерство на народната отбрана, а от предизборната стратегия – понижаване на цените на картите за градски превоз на хората над 70 години и нарастване с 25% на средствата за детско-юношески спорт и клубове от дребните обитаеми места.

Съветниците от Патриотите-ВМРО оповестиха още, че на сесията ще поддържат докладните на администрацията, свързани с построяването на плувен комплекс в Парка на младежта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР