Общинските съветници от групата на БСП за България със съжаление

...
Общинските съветници от групата на БСП за България със съжаление
Коментари Харесай

Позиция на общинските съветници от групата на "БСП за България" в СОС

Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " със страдание установяваме, че познатите неприятни практики на ръководещите Столична община за взимане на значими решения на " мрачно ", зад тила на Столичния общински съвет, не престават и в новия мандат.

Демонстрираните планове на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за смяна в стила и метода на работа, остават единствено предизборни обещания.

В понеделник, 18 ноември, новоизбраните столични общински съветници бяха поствени в нелепата обстановка да научват от медиите за подадената оставка на изпълнителния шеф на " Топлофикация - София " ЕАД инж. Кремен Георгиев и за назначението на Александър Александров за нов изпълнителен член на Управителния съвет на сдружението.

Всеизвестно е, че това общинско сдружение, имащо определящо значение за обезпечаване на отоплението на по-голямата част от столицата, се намира в положение на в действителност банкрут, като единствено през последната година е натрупало над 115 млн. лева нов дълг към " Булгаргаз " ЕАД.

Кадровите промени под формулата " оставка по персонални аргументи " се утвърди като трайна, комфортна, само че нездравословна и порочна процедура в ръководството на Столична община, ръководена от кмета Фандъкова. Тя не разкрива проблемите и не ги взема решение, а цели само да прикрива неприятното ръководство и да предотвратява носенето на отговорност.

Във вторник, 19 ноември, на сесията на СОС общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " поискахме пояснение за настъпилите кадрови промени в " Топлофикация - София " ЕАД, само че нямаше кой да даде такива, защото кметът Фандъкова блестеше с отсъствието си. Стара традиция, само че в нов мандат, с цел да не дава отговор на неуместни въпроси.

Ето за какво ние, общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България ", настоявахме по време на сесията във вторник, настояваме и в този момент да бъдат свикани незабавни съвещания на три от непрекъснатите комисии на СОС, имащи директно отношение към активността на " Топлофикация - София " ЕАД - по " Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне ", " Икономика и благосъстоятелност " и " Финанси и бюджет ".

На тези съвещания да бъдат изслушани членовете на Надзорния и на Управителния съвет на сдружението по отношение на аргументите за кадровите промени и готовността на сдружението за настъпващия отоплителен сезон. Ще настояваме да бъде изработен финансов одит, с чийто резултати да бъдат осведомени и общинските съветници.

Също по този начин да бъде даден ход за осъществяване на решението на СОС за търсене на интернационален съветник,който да предложи модел за ръководство и развиване на " Топлофикация - София " за оздравяването му.

Настояваме да бъде спазен законът и СОС навреме да вземе решение за осъществяване на конкурс за избор на управителни органи на " Топлофикация - София " ЕАД, като бъде прекъсната нездравословната процедура за назначение " до конкурс ".

До провеждането на подобен конкурс по този начин и не се стига, а краткотрайно назначените подават оставки " по персонални аргументи ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР