Общинските съветници от групата на БСП Лява България в своя

...
Общинските съветници от групата на БСП Лява България в своя
Коментари Харесай

Общинските съветници от БСП: Фандъкова да поеме отговорност и да подаде оставка

Общинските съветници от групата на ”БСП Лява България ” в своя позиция по отношение на сканадала с ремонта на столичната улица ”Граф Игнатиев ” желаеха Йорданка Фандъкова да поеме лична отговорност и да подаде оставка.
Ето какво се споделя в позицията на общинските съветници от Българска социалистическа партия:

Поредният скандал, обвързван с ремонта на столичната улица " Граф Игнатиев ", е доказателство, че отговорността за всички проблеми по него, както и по осъществените до момента поправки на ремонтите в София, я носи напълно Столична община.

По тази причина ние, общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия, настояваме кметът Йорданка Фандъкова да поеме персонално тази отговорност и да подаде оставка.

Очевидно Столична община не разполага с нужния административен потенциал, с цел да се оправи с ръководството на града. А към този момент стана ясно, че и безобразно нарушава Закона при провеждането на публичните поръчки, както и при реализирането на самия капиталов развой.

В последните години сме очевидци на многочислените опити на ръководещите в Столична община да трансферират отговорността за проблемите, свързани с ремонтите на основни обекти в града, на вложителя, на надзора, беше ни показвано по какъв начин кметът Йорданка Фандъкова инспектира, по-късно самоуверено заплашва със наказания и с преустановяване на контракти.

Днес обаче изрично стана ясно, че в действителност самите ръководещи в Столична община стоят в основата на всички проблеми. В следствие на телевизия bTV беше показана скандална смяна на предмета на публичната поръчка, а точно - материал, който е употребен за ремонт на трасето на столичната улица " Граф Игнатиев ".

Това е фрапантно нарушение на Закона за публичните поръчки. Тук към този момент не приказваме нито за визия, нито за естетически критерии, нито за незавършен обект. Става въпрос за съответно безочливо нарушаване на Закон, което е закононарушение.

Вече сме сложени пред хипотезата на една нелегално провеждаща се социална поръчка с всички действителни последствия от това – не признание на европейските средства с всички следващи негативи. И тук даже не става дума за репутационния риск. Става въпрос за вероятни финансови вреди във връзка с Столична община.

Затова кметът Йорданка Фандъкова би трябвало персонално да поеме отговорността и да подаде оставка. Няма да приемем ново бягство от отговорност на кмета с опцията комфортно да се скрие зад " бушон ", за какъвто може да бъде употребен заместник-кметът по превоза Евгени Крусев. Няма да приемем и ново прекачване на отговорността на изпълнителя на обекта и незаслужено очерняне на строителния отрасъл в България.

Настояваме и за ясни отговори от страна на кмета Фандъкова на два въпроса:

1. На какво съображение е изменена виброизолационната поставка, която е детайл на публичната поръчка за ремонт на ул. " Граф Игнатиев " и поради която един от претендентите за осъществяване на обекта е бил отхвърлен?

2. Вярно ли е, че този материал е бил закупен авансово, с цел да може да бъде вложен и от кого?

Тъй като днешният скандал, обвързван с ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", води до обосновани подозрения за съществуване на незаконни дейности, ние, общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия, настояваме съответните органи в лицето на Прокуратурата и на всички институции, имащи отношение към контрола и метода, по който се разходват европейски средства, да се самосезират и да създадат нужните инспекции. Вярваме, че те ще извършат тези инспекции и ще бъдат справедливи в изводите си.

Българското общество има потребност от това!

София повече не може и не би трябвало да бъде пленник на персоналните ползи на ръководещите от ГЕРБ!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР