Общинските съветници от ГЕРБ/СДС в София искат да се свика

...
Общинските съветници от ГЕРБ/СДС в София искат да се свика
Коментари Харесай

Искат извънредно в СОС да се говори за сигурността

Общинските съветници от ГЕРБ/СДС в София желаят да се свика изключително съвещание на Столичния общински съвет по тематика " Сигурност ".

Искането се насочва от заместник-председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и ръководителя на Комисията по публичен ред и сигурност Ваня Тагарева, а мотивът за това са необятно публикувани фрагменти на принуждение в столицата, в което вземат участие и непознати жители, от последните няколко дни. В прессъобщението от партията не се показва дали то публично е импортирано в общината.

Става въпрос за три случая. Първият е видеоклип, оповестен във фейсбук, от бул. " Витоша ", за който се твърди, че задгранични студенти атакуват момче, което пази момиче. Няма удостоверение от полицията за този случай, само че от Вътрешна македонска революционна организация алармираха и разпространиха необятно информацията. Другите два случая са от вечерта на 8 март, петък -, и . още веднъж на бул. " Витоша ".

Според двамата общински съветници е нужно да бъдат подхванати незабавни и съответни ограничения , належащо е патрулите да бъдат фокусирани върху рисковите зони и да се усилят патрулиращите екипи както в центъра, по този начин и рисковите от произшествия квартали.

Според ГЕРБ тези произшествия имат капацитет да провокират " непредвидими ответни реакции за възмездие ". Според Георги Георгиев и Ваня Тагарева има и редица сигнали от поданици на регион " Овча купел ", които живеят в непрекъснат боязън от конфликти с мигранти.

Заради последните случаи на принуждение сред българи и чужденци в София е проведено засилено наличие на служители на реда и чиновници на жандармерията , които да патрулират в центъра на София.

Мобилни полицейски екипи ще реализират надзор на реда и на територията на кв. " Овча купел " и в региона към Центъра за настаняване на бежанци, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР