Общинските съветници от Демократична България“ в Пловдив внесоха в общината

...
Общинските съветници от Демократична България“ в Пловдив внесоха в общината
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив има 24 часа да спре Гергов за Пловдивския панаир 


Общинските съветници от „ Демократична България “ в Пловдив внесоха в общината документ, в който се упорства неотложно да бъде поискано прекъсване на вписването в Търговския указател на увеличението на капитала на „ Пълдин Туринвест “ посредством апорта на варненските акции, с което Георги Гергов стана мажоритарен притежател на Пловдивския панаир.
Искането е адресирано до кмета на града Здравко Димитров, стопанската и правната дирекция на община Пловдив, откакто Гергов декларирал за регистриране пред Търговския указател нарастване на капитала на сдружението с акциите на община Варна от „ Международен панаир Пловдив “.

Общинските съветници от Демократична България упорстват за отбрана на публичния интерес, като одобряват, че той бил оскърбен с решенията от изключителното общо заседание на акционерите в „ Пълдин Туринвест “ от 9 януари.

„ Община Пловдив е акционер в сдружението и е от изключителна значимост да извършите добросъвестно отговорностите си по повод оборване увеличението на капитала на „ Пълдин Туринвест “. Това значи освен да поискате анулация на решенията на Общото заседание на акционерите, взети на 9 януари, само че и неотложно да поискате съдът да постанови прекъсване на вписването на нарастването, декларирано пред Търговския указател от Георги Гергов. Пропуск навреме да поискате прекъсване на вписването не би могъл да се пояснява по различен метод с изключение на съзнателно, поради обстоятелството, че единствено преди месец и половина при същите условия напълно основателно поискахте от съда прекъсване регистриране на нарастването на капитала в сдружението и съдът удовлетвори настояването “, акцентират Веселина Александрова, Веселка Христамян, Владимир Славенски и Добромира Костова.

По думите им, в случай че не се изиска прекъсване на охранителното произвеждане до произнасянето на съда по взетите от акционерите решения, се рискува вписването да бъде направено и понижението на каузи на община Пловдив в капитала на сдружението да стане факт. Според пловдивските общински съветници от Демократична България срокът, в който кметът на Пловдив би трябвало да работи, е не повече от ден, оповестява news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР