Общинските съветници от Демократична България няма да подкрепят предложението на

...
Общинските съветници от Демократична България няма да подкрепят предложението на
Коментари Харесай

Демократична България е против лансираното от Фандъкова вдигане на данъци

Общинските съветници от " Демократична България " няма да поддържат предлагането на столичния кмет Йорданка Фандъкова за повдигане на налога върху имотните покупко-продажби. Това нарастване е неаргументирано, а София има задоволително средства, само че те не се ръководят добре, обявиха представителите на Демократична България в четвъртък. Тази позиция те застъпваха и в хода на предизборната акция.

Макар да правят оценка покачването на налозите за замърсяващите въздуха коли като стъпка в вярната посока, общинарите от Демократична България са на мнение, че би трябвало да има понижение на налозите за по-екологичните коли.

Окончателният размер на налозите би трябвало да бъде гласуван в общинския съвет до края на годината.

В сряда Фандъкова разгласи отчасти покачване на данъчните ставки. То визира имуществените покупко-продажби в София, които от следващата година може да се таксуват с 3% налог, а не с 2.5 на 100 както е сега. За колите пък най-сериозно нарастване се чака да има за притежателите на коли, които не дават отговор на никакви екологични стандарти или за такива от по-нисък екологичен клас, които също така са и мощни.

На процедура обаче растеж на налозите – въпреки и по-малък, ще има за съвсем всички притежатели на коли в София, защото с изключение на съставният елемент за екологичност, се покачва и този за мощ и това визира и по-новите коли от стандартите Евро 5 и Евро 6, чиято мощ е над 74 киловата или 99 конски сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР