Общинските съветници от ДБ в Пловдив вдигнаха мерника на паметника

...
Общинските съветници от ДБ в Пловдив вдигнаха мерника на паметника
Коментари Харесай

ДБ вдигна мерника и на Альоша в Пловдив

Общинските съветници от Демократична България в Пловдив подвигнаха мерника на паметника Альоша. Това съобщи БНР.

В декларация те показват, че мястото на Альоша е в музея на историята. Общинските съветници упорстват за преместването пропагандните знаци на Червената войска, възхваляващи завладяването ни от Съюз на съветските социалистически републики и тоталитарния режим.

От Демократична България акцентират, че Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му се намира бюст на Васил Левски . Според тях това акцентира още повече контраста сред двата признака: на непозната военна окупация и българския народен блян за независимост и самостоятелност.

Крайно време е да предприемем дейности за преместването на пловдивския червеноармейски знак, разделящ общността на пловдивчани, и направен по руски план и диктовка. Tези паметници не са монументи и " освободителната " роля на Червената войска е манипулативно деформиране на обстоятелствата - няма нито един руски боец, жертва за " освобождението " насуверенна България, показват от Демократична България.

От партията ще инициира необятен публичен спор, който през другите хрумвания да сплоти пловдивчани по отношение на трансформацията на пространството, заемано от Альоша, на върха на Пловдив.

Адв. Веселина Александрова, водач на локалната организация на " Да, България! " и ръководител на групата на Демократична България в Общинския съвет съобщи, че следва да се обясни чия благосъстоятелност е паметника. По думите й също по този начин би трябвало да се разбере дали паметнтикът има статут на недвижима културна полезност и, в случай че е по този начин - този статут да се смъкна.
 Руски народен представител изиска Митрофанова да поеме под протекция паметника
Руски народен представител изиска Митрофанова да поеме под протекция паметника " Альоша "

Той се притеснява от оскверняването или събарянето му

Припомняме, че по-рано този месец з (известен още като МОЧА) в София. Фигурите от монумента бяха и свалени парче по парче. на демонтажа. На пък бе назначена защита поради проблема с демонтажа.

Премахването на противоречивия монумент породи и напрежение в Народното събрание. Депутати от опозицията в символ на митинг против демонтажа на МОЧА. Народни представители от Българска социалистическа партия и Възраждане пък се, с цел да изискат документите, разрешаващи демотирането на монумента. Общиснкият консултант от БСП-София поради демонтажа на ПСА.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР