Общинските съветници от БСП в СОС са обезпокоени от изнесените

...
Общинските съветници от БСП в СОС са обезпокоени от изнесените
Коментари Харесай

БСП-София настоява за изслушване на ръководство на Топлофикация София

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в СОС са обезпокоени от изнесените данни за осъществени непрозрачни и неизгодни покупко-продажби от " Топлофикация София " ЕАД на Българската самостоятелна енергийна борса.

Самата догадка, че е допустимо да се търгува създадената от сдружението електрическа енергия под пазарните цени, е смущаваща , декларират от БСП-София.

На фона на финансовото положение на " Топлофикация София ", която на процедура е във механически банкрут, неизгодни покупко-продажби могат да доведат до действителна опасност за действието му през идващия отоплителен сезон , допълват общинските съветници.

Те са безапелационни, че сходна орис на най-голямото топлофикационно сдружение в България директно заплашва енергийната система на страната.
 Работодателите: Да спрат с лъжите и в Топлофикация да хвърлят оставки
Работодателите: Да спрат с лъжите и в Топлофикация да хвърлят оставки

От АОБР упорстват за отменяне на договорката с Енергийната борса

По тази причина общинските съветници от Българска социалистическа партия, упорстват да бъде свикано изключително съвещание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне на СОС , на което да бъде изслушано управлението на сдружението и изпълнителния шеф Александър Александров.

От БСП-София желаят още на съвещанието да бъде показана цялата информация за цитираната в общественото пространство договорка от 16 юли 2020 година, в това число и кой е търговецът , с който е подписан " двустранният контракт ". На общинските съветници да бъде предоставена детайлна информация - по месеци, за осъществените през 2019 и 2020 година покупко-продажби за продажба и покупка на електрическа енергия от " Топлофикация София " ЕАД - количества, цени и контрагенти по договорите.
 Работодателите алармират за спекулация на Енергийната борса
Работодателите алармират за спекулация на Енергийната борса

Двустранно анонимно договаряне за 110 450 МВтч на цена 78,10 лева./МВтч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР