Общинските съветници от БСП в София поискаха общината да спре

...
Общинските съветници от БСП в София поискаха общината да спре
Коментари Харесай

БСП атакува поръчката за 435 млн. лева за чистенето на София

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в София желаеха общината да спре поръчката за избор на нови компании, които да чистят по-голямата част от столицата в идващите 5 години. Мотивите им са, че решението за това би трябвало да се вземе от идващия общински съвет, а самата процедура не трябва да тече в отпускарския месец август.

Според Българска социалистическа партия тази активност би трябвало да се извършва от общинското сдружение „ Чистота Искър “, а с оповестяването на поръчката се връзвали ръцете на бъдещия кмет и общински съвет да вземат решение в тази посока.

" ГЕРБ служебно желаят да си купят изборите в София. Кое наложи тъкмо в този момент, в края на мандата, в отпускарския месец август тихомълком да се разгласи тази поръчка? Защо се връзват ръцете на бъдещия кмет на София и на бъдещия общински съвет? ", съобщи водачът на социалистите в София Калоян Паргов.

От Българска социалистическа партия показаха подозрение, че в София разноските за звук боклуци са по-високи от тези в градове като Прага или Мюнхен. По калкулации на социалистите сега на звук в столицата се плащали по 90 евро, до момента в който в посочените градове в Европа сметката била съвсем на половина по-малка. Според тях с новата поръчка за чистенето сумата за звук боклук нямало да намалее. Освен това продължавало да се натъртва на ръчно метене на улиците, а не на по-ефективното – машинно.

След изказването на социалистите от ГЕРБ-София свикаха конференция, на която евентуално ще отговорят на настояването на Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР