Общинските съветници от БСП в Бургас обвиниха кмета Димитър Николов

...
Общинските съветници от БСП в Бургас обвиниха кмета Димитър Николов
Коментари Харесай

БСП в Бургас обвини кмета за нерешени с години проблеми

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в Бургас упрекнаха кмета Димитър Николов за нерешени проблеми през мандата му. На идната общинска сесия планувана за 31 август, с изключение на водещият въпрос по приемането на бюджета на общината, той  ще би трябвало да даде отговор и на няколко значими въпроса, заложени от социалистите. 
Общинският консултант Христо Панайотов обръща внимание на подаваните сигнали към денонощен дежурен телефон на Дирекция " Управление при рецесии, публичен ред и сигурност ". Основна част от сигналите са свързани с противообществени прояви в късните часове на денонощието, изразяващи се в събирането на шумни компании наоколо до жилищните здания, което пречи на естествената отмора на бургазлии.
Подобни сигнали са подавани през годините на разнообразни места на територията на Община Бургас. Според подателите им звеното към дирекцията не реагира съответно. От администрацията на общината би трябвало да отговорят: " Каква е повода да не се реагира съответно на сигналите подадени към денонощен дежурен телефон на Дирекция " Управление при рецесии, публичен ред и сигурност "? ", и надлежно " Кой в Община Бургас следи за подадените сигнали и надлежно, какъв надзор се реализира? "
След среща с жителите на ЖК " Изгрев " е отправено запитване и по отношение на неналичието на улично осветяване в част от парк " Велека ", намиращ се в комплекса. При реализиране на реконструкцията на парка не са сложени осветителни стълбове в карето сред гърба на целодневна детска градина " Здравец " и Зона за свободно пуснати кучета. След направена инспекция е била открита неналичието на улично осветяване в този регион, което го прави изключително рисков в тъмната част на денонощието. Социалистите питат каква е повода причина по време на реконструкцията на парк " Велека " не е сложено улично осветяване в тази зона и има намерение ли Община Бургас да освети терена и в какъв период.
От Българска социалистическа партия желаят да схванат какви ограничения счита да предприеме община Бургас за контролиране на паркирането в кв. " Сарафово ". Общинският консултант Георги Георгиев пита каква е съответната причина за множеството сигнали от поданици и посетители на кв. " Сарафово " за неспособност за паркиране на персоналните си МПС-та. " Кварталът се трансформира в един от най-бързо разрастващите се в община Бургас и е привлекателен център, както за млади фамилии, по този начин и за туристи в летния сезон. Проблема с паркирането обаче стартира да основава неприятно чувство измежду жителите и гостите му ", безапелационен е Георгиев. 
След диалози с жителите от бл. 16 в жк. " Меден рудник ", общинския консултант Георги Спасов обръща внимание за казуса с уличната настилка пред постройката. От приложените фотоси ясно се вижда, че част от тротоара се употребява и за непозволено паркиране на МПС, което в допълнение утежнява неговото положение.  > >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР