Общинските съветници от БСП в Бургас излязоха с позиция относно

...
Общинските съветници от БСП в Бургас излязоха с позиция относно
Коментари Харесай

Общинарите от БСП в Бургас настояват с приходите от по-високи данъци да се оптимизира трафикът в града

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в Бургас излязоха с позиция по отношение на предлагането за промени в Наредбата за размера на локалните налози.

Публикуваме цялостния текст на позицията:

Обосновката за повдигане на налога за МПС, които са на повече години и са със повишени екологични правила, не е задоволителна. Ние, като партия, поддържаме всичко, което води до възстановяване на екологичната конюнктура в града и страната. Изцяло поддържаме политиката на Европейския съюз, с цел да подсигуряваме бъдещето на идващите генерации.

В същото време, като обществена партия, не можем да подкрепим увеличение на налозите точно за жителите, които не разполагат с приходи да заменят своите коли. А те имат повече от 65% от автомобилния парк на общината.

Екологична политика с неразбираем резултат против обществено недопустимо нарастване на налозите! С предлаганите промени в наредбата считаме, че поставените цели няма да бъдат реализирани, а точно:

1. Няма да реализираме ограничение на потреблението на посочените моторни транспортни средства и оттова понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха. Водачите на посочените коли няма да лимитират потреблението им за това, че данъкът на същите ще се усили.

2. Вдигането на налога на посочените коли няма да подтиква притежателите на същите да си закупят нови, тъй като при тях не е въпрос на предпочитание, а на благоприятни условия. Едва ли някои от тези притежатели не желае да си закупи нов автомобил, само че приходите му не го разрешават.

Според нас единственият неоспорим резултат от това предложение ще е над 500 хиляди лева повече в бюджета на Община Бургас.

Ако въпреки всичко болшинството в Общинския съвет реши да натовари жителите с спомагателни налози за МПС, ние предлагаме получените средства да се изразходят за усъвършенстване на трафика на по–натоварените кръстовища, което ще докара безспорно до понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха. За образец ще дадем кръстовището на бул. „ Сан Стефано “ и ул. „ Одрин “, на което се чака 120 секунди за зелен сигнал и за което желаеме намиране на решение повече от една година. Като даваме за образец най – натовареното кръстовище в страната - това в София на „ Орлов мост”, на което се чака най – доста 56 секунди.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР