Общинските съветници от БСП ще поискат изслушване на ръководството на

...
Общинските съветници от БСП ще поискат изслушване на ръководството на
Коментари Харесай

Искат изслушване на шефовете на столичната "Топлофикация" в СОС


Общинските съветници от Българска социалистическа партия ще изискат чуване на управлението на „ Топлофикация София “ в комисиите на Столичния общински съвет по стопанска система и благосъстоятелност, финанси и бюджет и иженерна инфраструктура и енергийно обмисляне. Поводът за настояването е информацията, че “Булгаргаз “ ще даде „ Топлофикация София " на частен правосъден реализатор, в случай че не заплати просрочените си отговорности за природен газ, които към този момент са съвсем 100 милиона лв.. Само за интервала от септември предходната година до юли тази година са насъбрани близо 52 милиона лв.. Според изпълнителния шеф Николай Павлов „ Булгаргаз “ ще предприеме дейности по наложително събиране на вземанията, в случай че „ Топлофикация София “ не заплати 40 милиона лв. до края на юли, а останалата част до 52 милиона - до края на август.

„ Отдавна се знае, че отоплителното сдружение е в тежко финансово положение, а ръководещите от ГЕРБ, без доста да мислят, го натовариха с още един заем от 67 милиона евро за построяването на RDF-инсталацията. Вероятността „ Топлофикация София “ да изпадне във в действителност банкрут става все по-реална, а това общинско сдружение извършва значима обществена функционалност. Ето за какво е нужно в най-кратък период да бъде изслушано управлението му и да бъдат подхванати ограничения за стабилизиране преди новия отоплителен сезон “, смятат от Българска социалистическа партия – София.

„ Безхаберното отношение на ГЕРБ към финансовото положение на „ Топлофикация София “, оставя неприятното чувство, че задачата е някой да придобие активите на сдружението на безценица “, безапелационни са столичните социалисти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР