Общинските съветници на Стара Загора ще гласуват отпускане на финансова

...
Общинските съветници на Стара Загора ще гласуват отпускане на финансова
Коментари Харесай

Община Стара Загора да подпомогне финансово пострадалите от наводнението жители на Каравелово, Богдан, Слатина и Трилистник предлага Общинският съвет 

Общинските съветници на Стара Загора ще гласоподават разпределяне на финансова поддръжка за потърпевшите поданици на селата Богдан, Каравелово, Слатина и Трилистник. Размерът на поддръжката е 50 хиляди лв.. 

Общинските съветници целят подкрепяне на потърпевшите от опустошителното наводняване, в резултат на интензивни превалявания при започване на месеца, оставило без дом поданици на общините Карлово и Марица.  

„ Бедствието имаше опустошителни последствия, като бе унищожена общинска и държавна инфраструктура, както и частни парцели. Именно множеството тежко потърпевши поданици на засегнатите обитаеми места, предизвикат нашето съчувствие и съпричастност към тях, в това тежко тестване “, се споделя в претекстовете на предлагането, подкрепено и импортирано от всички старейшини. В него е записано още, че средствата ще се дават в интерес на двете потърпевши общини посредством контракт за подаяние – 30 хиляди лв. за Община Карлово и 20 хиляди лв. за Община Марица. Дарените суми ще се употребяват за подкрепяне на жители – поданици на пометените от стихията обитаеми места, които нямат други жилищни парцели. 

Предстои предлагането да бъде гласувано на 29 септември, когато е постоянното съвещание на Общински съвет Стара Загора. То ще бъде с авансово осъществяване, с оглед належащата потребност от помощ. Средствата ще са за сметка на планувани разноски от общинския бюджет, функционалност „ Отбрана и сигурност “, дейност „ Превантивна активност за понижаване на нездравословните последици от бедствия и повреди “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР