Общинските съветници на Стара Загора не приеха предложението на кмета

...
Общинските съветници на Стара Загора не приеха предложението на кмета
Коментари Харесай

Съветниците отхвърлиха замяна, строителството в старозагорски квартал продължава

Общинските съветници на Стара Загора не одобриха предлагането на кмета Живко Тодоров да се размени общински терен на ул. „ Раковски “ (над новата детска градина) с доплащане от страна притежателите на частен имот в кв. " Казански " . Доплащането е поради по-добрата локация на общинския парцел. 
След постъпила сложна тъжба от поданици на блокове 20, 32 и 33 в „ Казански “ общинската администрация два месеца води диалози за замяната. С жалбата живущите в трите блока се опълчиха на бъдещото застрояване на частния терен, тъй като той е част от междублоково пространство с десетки декоративни дървета и тревни площи. Собствениците на имота пък желаеха подмяна с общински, с цел да може мястото в кв. " Казански " да бъде отредено за озеленяване.
На днешното съвещание на общинския съвет точката за замяната провокира освен диспути, а и опълчване сред съветниците от другите политически групи . Според предлагането на администрацията теренът в квартала трябваше да се размени с общинския парцел на ул. " Раковски ", а вложителят да доплати 200 хиляди лв.. Янко Янков, консултант от Групата „ Истината за Стара Загора “, предложи сумата за доплащане да бъде 350 хиляди лв., въпреки да съобщи, че е срещу замяната, само че и срещу презастрояването. Срещу предложението  застанаха и социалистите, които дефинираха замяната като " кон за кокошка " че не е в интерес на старозагорци. Те предложиха сумата за доплащане да е половин или на един милион. След обвинявания в залата за трупане на политически дивиденти в предизборна конюнктура старейшините отхвърлиха предлагането на администрацията. Социалистите отдръпнаха предложенията си, а при гласуването на предлагането на Янков за доплащане от 350 хиляди лв. от страна на вложителите 27 съветници гласоподаваха " за ", 10 - " срещу ", а 7-ина се въздържаха. Заради изискваното квалифицирано болшинство от 34 " за " предлагането се отхвърли
В обществените мрежи кметът излезе с предложение гласувалите срещу да сформират комисия, която да води диалози със притежателите и жителите на квартала. По този метод те ще „ се убедят, че едно натискане на бутона има доста значими последствия за живота на хората “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР