Общинските съветници на ГЕРБ-СДС, БСП за България и Възраждане напуснаха

...
Общинските съветници на ГЕРБ-СДС, БСП за България и Възраждане напуснаха
Коментари Харесай

Столичният общински съвет опитва да избере председател за трети п...

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС, " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане " напуснаха днешното съвещание на Столичния общински съвет заради противоречие с водещия на съвещанието Грети Стефанова.

 

ГЕРБ-СДС не бяха удовлетворени, че първите 7 реплики бяха дадени единствено на общински съветници ПП-ДБ-СС. 

 

На последните две съвещания се стигаше до сред Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонова от Българска социалистическа партия. Председател обаче не бе определен.

 

с партиите в Столичния общински съвет.

 

И при двата несполучливи опита да се избере ръководител бяха препоръчани следните претенденти: " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) предложиха Борис Бонев, " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова. От " Възраждане " предложиха Красимир Гълъбов, а от " ИТН " (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше посредством скрито гласоподаване с хартиени бюлетини. И през днешния ден претендентите бяха същите - до отдръпването на Бонев.

 

30 минути след началото на съвещанието през днешния ден, излъчването на СОС беше прекъснато. Минути по-късно обаче представителите на трите политически партии, които напуснаха съвещанието, се върнаха назад в зала за дебата за избор за ръководител на СОС.

 

" 37 минути след началото на съвещанието, вие сте се сетили да отговаряте на изявление на Васил Терзиев ", разяснява Стефанова. 

 

" Няма предписание, което да не разрешава да репликирам 30 минути по-късно ", отговори ѝ Георги Георгиев от ГЕРБ. 

 

" След изявлението на Васил Терзиев ние имахме спомагателни въпроси и подадохме поръчка за тях, само че не беше прочетена от председателстващата съвещанието. Това е властническо ръководство на дебата на СОС и се повтаря за трети път. Това явно не показва предпочитание за разговор и каквото и да е съгласие. Столичани би трябвало да схванат, че казусът, основата, базата на това да нямаме определен ръководител на СОС се намира там - в тази група, в която има най-вече общински съветници ", съобщи Ваня Григорова от Българска социалистическа партия.

 

" Потвърждавам, че още веднъж нашата кандидатура за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) ще е Диана Тонова. Ако останалите сътрудници от другите групи проявят разсъдък, дано я поддържат ", каза пред публицисти в СОС общинският консултант от БСП Иван Таков.

 

По думите му Българска социалистическа партия не поддържа вид, в който най-възрастният общински консултант Грети Стефанова да бъде ръководител на СОС. Това бе декларирано като допустим вид от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

Бонев се отдръпна

 

Изненадващо - след часове неспособност да се стигне до избори,, че най-голямата политическа група в Столичния общински съвет " Продължаваме промяната - Демократична България- Спаси София " няма да издигат номинация за ръководител на локалния парламент.

 

Самият той бе препоръчан за поста, само че по този начин и не успяваше да събере нужното болшинство.

 

Групата съветници взеха решение да правят отстъпка обратно за да не се повтори обстановката с неналичието на избор, както в предходните две съвещания. Припомняме, че в предходните съвещания точно Бонев не получи поддръжка за нов началник на столичния парламент.

 

П-ДБ обаче обявиха, че няма да поддържат претендента на Българска социалистическа партия.

 

Резултатите от първото гласоподаване

 

След отдръпването на Бонев, въпреки всичко се организира скрито хартиено гласоподаване сред останалите претенденти. Те бяха трима - Диана Тонова от " Българска социалистическа партия за България ", Красимир Гълъбов от " Въраждане " и Пламен Данаилов от " ИТН " (ИТН). Изборът беше посредством скрито гласоподаване с хартиени бюлетини.

 

Диана Тонова получи 7 гласа, Красимир Гълъбов - 7 гласа, Пламен Данаилов - 4 гласа. Гласувалите депутати бяха 45, само че имаше цели 27 недействителни бюлетини.

ГЕРБ не участваха в гласуването, стана ясно от дебата след обявяване на резултатите.

 

Оттук нататък следва балотаж сред първите двама - Диана Тонова и Красимир Гълъбов - 7 гласа

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР