Общинските съветници на ГЕРБ-СДС, БСП за България и Възраждане напуснаха

...
Общинските съветници на ГЕРБ-СДС, БСП за България и Възраждане напуснаха
Коментари Харесай

Столичният общински съвет опитва да избере председател за трети п...

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС, " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане " напуснаха днешното съвещание на Столичния общински съвет заради противоречие с водещия на съвещанието Грети Стефанова.

 

ГЕРБ-СДС не бяха удовлетворени, че първите 7 реплики бяха дадени единствено на общински съветници ПП-ДБ-СС. 

 

На последните две съвещания се стигаше до сред Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонова от Българска социалистическа партия. Председател обаче не бе определен.

 

с партиите в Столичния общински съвет.

 

И при двата несполучливи опита да се избере ръководител бяха препоръчани следните претенденти: " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) предложиха Борис Бонев, " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова. От " Възраждане " предложиха Красимир Гълъбов, а от " ИТН " (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше посредством скрито гласоподаване с хартиени бюлетини.

 

30 минути след началото на съвещанието през днешния ден, излъчването на СОС беше прекъснато. Минути по-късно обаче представителите на трите политически партии, които напуснаха съвещанието, се върнаха назад в зала за дебата за избор за ръководител на СОС.

 

" 37 минути след началото на съвещанието, вие сте се сетили да отговаряте на изявление на Васил Терзиев ", разяснява Стефанова. 

 

" Няма предписание, което да не разрешава да репликирам 30 минути по-късно ", отговори ѝ Георги Георгиев от ГЕРБ. 

 

" След изявлението на Васил Терзиев ние имахме спомагателни въпроси и подадохме поръчка за тях, само че не беше прочетена от председателстващата съвещанието. Това е властническо ръководство на дебата на СОС и се повтаря за трети път. Това явно не показва предпочитание за разговор и каквото и да е съгласие. Столичани би трябвало да схванат, че казусът, основата, базата на това да нямаме определен ръководител на СОС се намира там - в тази група, в която има най-вече общински съветници ", съобщи Ваня Григорова от Българска социалистическа партия.

 

" Потвърждавам, че още веднъж нашата кандидатура за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) ще е Диана Тонова. Ако останалите сътрудници от другите групи проявят разсъдък, дано я поддържат ", каза пред публицисти в СОС общинският консултант от БСП Иван Таков.

 

По думите му Българска социалистическа партия не поддържа вид, в който най-възрастният общински консултант Грети Стефанова да бъде ръководител на СОС. Това бе декларирано като допустим вид от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

Бонев се отдръпна

 

Изненадващо - след часове неспособност да се стигне до избори,, че най-голямата политическа група в Столичния общински съвет " Продължаваме промяната - Демократична България- Спаси София " няма да издигат номинация за ръководител на локалния парламент.

 

Самият той бе препоръчан за поста, само че по този начин и не успяваше да събере нужното болшинство.

 

Групата съветници взеха решение да правят отстъпка обратно за да не се повтори обстановката с неналичието на избор, както в предходните две съвещания. Припомняме, че в предходните съвещания точно Бонев не получи поддръжка за нов началник на столичния парламент.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР