Общинските съветници на БСП в София ще оспорят новите цени

...
Общинските съветници на БСП в София ще оспорят новите цени
Коментари Харесай

БСП: С новите цени на билетите тежестта от проблемите в транспорта се прехвърлят върху софиянци - Политика

Общинските съветници на Българска социалистическа партия в София ще оспорят новите цени на транспортните документи, влезнали в действие при започване на годината.  " Тези промени отблъскват хората, вместо да ги приканват да употребяват повече градския превоз ", съобщи зам.-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова. 

, а. Вече се пътува с билети или карти единствено на електронен притежател, може да се плаща директно с банкова карта (до цената на еднодневна карта от 4 лева), билетът, закупен от лидер, е 2 лв..

Вече не се продават 10 талона за 12 лв., само че в случай че са ви останали, те ще може да се използват до края на март тази година. Еднократното пътешестване коства най-малко 1,60 лева Целодневната карта за всички линии е 4 лв., а 24-часовата карта - 6.

Билет 30+ (1,60 лева.) и билет 60+ (2,20 лева.) разрешават прехвърляне в границите на посочените минути. Пътуването може да се довърши с един билет, даже да е направено в последните секунди на последната минута.

Зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Иван Таков съобщи, че са поискали взаимен брифинг с парламентарната група на партията, с цел да се опълчват на водената от Столична община политика за определяне на цените на билетите и картите на градския превоз.

" Групите на ГЕРБ, " Демократична България " и " патриотите " покачиха цената на билета от 1,60 на 2 лв. и лишиха стотици хиляди столичани от опцията да употребяват комфортните транспортни документи, които са привикнали да употребяват, и които са преференциални да употребяват ", сподели той. 

Таков уточни, че най-много са наранени най-уязвимите групи - учениците и пенсионерите. Цената на ученическата карта скочи на 20 лв. от 9, а тази за пенсионерите - от 11 лв. на 25. От Българска социалистическа партия упорстват да бъдат непокътнати цените на старите транспортни документи за публичния превоз. 

" В спешен порядък ще внесем отчет за смяна в тази разпоредба. Държим тежестта на проблемите в градския превоз да не бъдат прехвърляни върху жителите на София ", съобщи Иван Таков. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР