Общинските съветници на БСП в Пловдив вече не представляват партията.

...
Общинските съветници на БСП в Пловдив вече не представляват партията.
Коментари Харесай

БСП се отказа от общинските си съветници в Пловдив заради Георги Гергов


Общинските съветници на Българска социалистическа партия в Пловдив към този момент не съставляват партията. Това разгласи на брифинг в града водачът на левицата Корнелия Нинова. Тя посочи, че не желае Българска социалистическа партия да се свързва с хора, които поддържат задкулисието.

Повод за реакцията на Нинова е опитът за преодоляването на сдружението " Международен панаир Пловдив " от предприемача Георги Гергов, който преди време беше изхвърлен от управителни функционалности в Българска социалистическа партия. Тази седмица се разбра, че решението за апортирането на варненските акции в панаира се отсрочва до изговаряне на съда.
" Нашата позиция е за оставане на панаира в ръцете на общината. Общинските съветници на Българска социалистическа партия в Пловдив към този момент не съставляват Българска социалистическа партия. Не можем поради задачата да запазим сякаш общинските си съветници в града да изменим на характера си за политика и бистрота и да се подчиним на задкулисето ", съобщи Нинова.
В четвъртък (24 ноември) по предложение на варненския кмет Иван Портних и с решение на Общинския съвет в града, акциите, които Варна има в Пловдивския панаир бяха апортирани в следеното от Гергов сдружение " Пълдин туринвест ". До този миг то държеше 50.3% от акциите на панаира. С дяловете на Община Варна в размер на 29% от капитала на компанията Гергов би трябвало да управлява към този момент общо 79% от акциите на Пловдивския панаир.

Със същото решение от четвъртък Общинският съвет е задължил кмета на Пловдив, в случай че въпреки всичко акциите на Варна от Пловдивския панаир бъдат апортирани в " Пълдин туринвест ", да апелира този акт по правосъден ред Решението е гласувано след едночасови диспути като 39-ма са дали своят вот " за ", нито един не се е оповестил срещу, а деветима са се въздържали. По информация на " Под тепето " въздържалите се са представителите на групите " Автентична лява Българска социалистическа партия " (която не се употребява с доверието на управлението на партията) и ГЕРБ.

Ще има ли държавно управление

Корнелия Нинова повтори тезата на Българска социалистическа партия от последното съвещание в Народното събрание, на което в продължение на 12 часа се обсъждаха измененията в Изборния кодекс, че има подозрение за имитация на последните избори. Тя сподели, че се надява прокуратурата да се самосезира. Ако не го направи, в партията ще се съберат да обсъдят дали те да не алармират държавното обвиняване.

Лидерът на Българска социалистическа партия удостовери, че е чула предлагането на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, което беше разгласено от депутата от левицата Георги Свиленски. Според него някогашният министър председател е споделил пред цялата парламентарна група на партията, че ще им даде кода за машините за гласоподаване, в случай че отдръпват законопроекта си за промени в Изборния кодекс, които плануват да се върне хартиената бюлетина. Днес Петков отхвърли обвиняванията и сподели, че е предложил интернационален одит на машините за успокоение на Българска социалистическа партия.
" Продължаваме промяната " слага като ултиматум за диалози за държавно управление отдръпването на измененията в кодекса, само че ние няма да го създадем. Тяхна воля, щом поради това няма да желаят да договарят с нас за кабинет. Аз въпреки всичко си мисля, че има опция може да се сглоби държавно управление ", сподели Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР